2015. november 5., csütörtök

Onagy Zoltán-Gulisio Tímea - Peremvilág | Értékelés #45




Fülszöveg:
Melegségről, leszbikusságról őszintén, tabuk nélkül. Onagy Zoltán Gulisio Tímeát kérdezi arról, mit jelent „más”-nak lenni. Lelkileg, társadalmilag, régen és most, férfiként, nőként, katolikusként, művészként, magyarként. Egy téma, amiről sokat beszélnek, de keveset mondanak. A Peremvilágban mindent egy helyen megtalálsz, amire kíváncsi vagy.


Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 254 oldal


Véleményem:
A könyvben Onagy Zoltán kérdéseket tesz fel Gulisio Tímeának. Témája a homoszexuálisok helyzete, lelkivilága, élete. Nagyon sok ember téves képet alakít ki a homoszexuálisokról és ezen képek alapján vélekedik róluk. A könyv segít abban, hogy az olvasó megtudja az igazságot leszbikusokról és a melegekről.

Arra számítottam, hogy nagyon  cukin és szerényen lesznek a mondatok megfogalmazva, ám helyette teljesen mást kaptam. Számomra tiszteletre méltó és nagyon tetszett, hogy Tímea nyitottan, őszintén beszélt a "másságról". Lehet, hogy ez a nyíltság és a néhol előforduló finomkodást mellőző fogalmazás nem szimpatikus, ellenszenves más olvasónak.Tímea még a leszbikusok között is más, mégis elfogadja ezt a tényt, nem próbál ellene tenni, sőt kiélvezi ezt. A válaszokból kiderül arról, hogy Tímea tapasztalt a témában, így megbizonyosodhatunk róla, hogy az igazságot osztja meg az olvasókkal.

Én tisztelem Tímeát, mert mer önmaga lenni és felvállalja valódi énjét.

Aki nyitott és nem előítéletes a témával kapcsolatban és érdekli a mű, az mindenképp olvassa el, mert sok információt és érdekességet tudhat meg.

Kedvenc szereplő: -
Nem kedvelt szereplő: -
Kedvenc rész: -
Borító: 5/5
Pontozás: Számomra elég nehéz ezt a könyvet pontozni, ugyanis nem fogható azokhoz a könyvekhez, amelyekről idáig a blogon írtam


Köszönet az Athenaeum Kiadónak, hogy általuk elolvashattam ezt a művet. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése