2015. október 31., szombat

Borító leleplezés #1 Huntley Fitzpatrick - Életem a szomszédban

Ezzel a bejegyzéssel egy új rovatot indítok el a blogon, mégpedig a Borító leleplezős bejegyzéseket. Az efféle bejegyzésekben megmutatom nektek a Könyvmolyképzőnél hamarosan megjelenő könyvek valamelyikének borítóját, illetve néhány információt is megtudhattok a hamarosan megjelenő könyvről.

A Könyvmolyképző Kiadó végre megtalálta az Életem a szomszédban tökéletes borítóját, így érkezhet a könyv is a polcotokra!
És hogy mi vár a borítón belül? Egy romantikus young adult történet Huntley Fitzpatrick tollából, amelyben két szögesen ellentétes világból származó fiatal rájön, talán mégsem különböznek annyira, mint gondolták.


Mielőtt leleplezem előttetek a borítót, megosztok veletek néhány információt a könyvvel és a szerzővel kapcsolatban.


Kötéstípus: kartonált
Oldalszám: 416
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: My Life Next Door
Fordító: Dobó Zsuzsanna
Ár: 2999 Ft
Kategória: young adult (Vörös Pöttyös)

Fülszöveg:
Garrették megtestesítenek mindent, ami Reedékre nem jellemző. Hangosak, rendetlenek, szeretetteljesek. Samantha Reed a magasleséből minden nap azt kívánja, bárcsak egy lenne közülük… egészen addig, amíg egy nyári éjjel Jase Garrett fel nem mászik mellé és meg nem változtat mindent.
Miközben ők ketten szenvedélyesen egymásba szeretnek az első szerelem minden ügyetlenségén és nagyszerűségén át botladozva, Jase családja befogadja Samanthat még ha ő titkolja is Jase-t a saját családja előtt. Ekkor valami elképzelhetetlen történik, és Samantha lába alól kicsúszik a talaj. Hirtelen egy lehetetlen döntés elé állítja a sors. Melyik tökéletes család fogja megmenteni őt? Vagy talán itt az ideje, hogy saját magát mentse meg?
Egy magával ragadó első könyv családról, barátságról, első szerelemről, és arról, hogyan légy hű az egyik emberhez, akit szeretsz anélkül, hogy elárulnád a másikat.
Részlet a könyvből:

„Mint általában, a legtöbb lámpa ég Garrettéknél. Azok is, amik a kocsi beállót világítják meg, ahol Alice, pár alulöltözött barátja, és néhány Garrett fiú kosaraznak. Lehet, hogy van köztük néhány szerelmespár is. Nehéz megmondani, olyan sokat ugrálnak össze-vissza, a zene pedig bömböl az iPod hangszóróiból a ház előtti lépcsőkről.
Nem vagyok egy nagy kosaras, de jó mókának tűnik. Belesek a nappali ablakán, ahol a szülőket látom. Mrs. Garrett Mr. Garrett székének a háttámlájára hajol és átkarolja, miközben lenéz rá, ahogy valamit mutogat egy magazinban. Látom, hogy a villany még mindig ég a hálószobájukban, ahol a kisbaba alszik annak ellenére, hogy ilyen későn van. Talán Patsy fél a sötétben.
Ekkor hirtelen egy hangot hallok a közvetlen közelemben. Pont alólam.
– Hali!
Úgy meglepődök, hogy majdnem elveszítem az egyensúlyomat. Érzem, ahogy egy erős kéz megfogja a bokámat, és zizegő hangot hallok, ahogy valaki, egy srác, felmászik a lugason a tetőre, az én saját titkos helyemre.

– Hali – ismétli meg, miközben leül mellém, mintha már jól ismerne. – Kell valaki, aki megment?”

A szerzőről:Huntley Fitzpatrick Connecticut partjainál nőtt fel igazi álmodozóként. Vérbeli könyvmoly családba született, ahol mindenki állandóan könyvekbe temetkezett. Tinédzser korában kimerítően alapos jegyzeteket írt az életéről, amivel a frászt hozta a pasijaira, de írói karrierjében nagyon is hasznosnak bizonyult. Debütáló regénye, az Életem a szomszédban 2012-ben jelent meg. Most már hat gyermeke szolgál neki hallgatóznivalóval és látja el alapanyaggal a műveihez.

Külföldi megjelenés borítója


A magyar megjelenés borítója


Szerintem nagyon jóra sikeredett a magyar borító. Igaz, hogy kissé más, mint a külföldi, mégis nekem jobban tetszik ez. Tetszik, ahogy a rózsaszín szöveg harmonizál a sárgás-zöldes háttérrel. A másik pozitívum számomra, hogy a szerelmes párnak csak a lába van a borítón, hisz mindannyian tudjuk, hogy legtöbb olyan könyv borítóján, amelyben van romantikus szál, egy szerelmes pár egész alakja vagy arca található. Tehát röviden, ha a könyvesboltban meglátnám ezt a könyvet és borító alapján kellene választanom, biztos, hogy megvenném.

Mindenképp elszeretném olvasni ezt a művet, mert a fülszöveg, illetve a történetből származó részlet eléggé felkeltette az érdeklődésemet. 

Ajánlások a könyvhöz:

„Egy szívet melengető románc, amit minden lány irigyelni fog.”
Simone Elkeles, a Tökéletes kémia trilógia New York Times bestseller szerzője

„Az Életem a szomszédban vitathatatlanul az egyik legjobb young adult regény… Ha egyszer felveszed, le se akarod majd tenni.
Teen Reads

„A karakterek erőteljesek és valóságosak. Az erős narráció hozzátesz az egész napcsókolta csomaghoz, [Huntley Fitzpatrick] olyan szerzőkkel került egy szintre, mint Sarah Dessen és Deb Caletti.”
School Library Journal

„Egy majdnem tökéletes nyári románc. Az összes lány, aki elolvassa a regényt, saját Jase-re vágyik majd.”
Kirkus Reviews

„Fitzpatrick csodálatos első regénye megindítóan ragadja meg az első szerelem intenzitását.”
Publishers Weekly


Ti mit gondoltok a borítóról? 
Elolvasnátok a könyvet? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése