2015. július 4., szombat

HAUL | Júniusi beszerzéseim

Nem rég volt egy bejegyzés, amiben megmutattam az áprilisi és májusi szerzeményeimet. Most pedig megmutatom azokat a könyveket, amelyeket júniusban szereztem be.
Ebben a hónapban összesen három könyvvel gazdagodott a könyves polcom, amit nem is bánok, mert  jelenleg könyv vásárlási tilalom van érvényben nálam, mert szeptemberben elutazok pár napra és arra kellene gyűjtenem.
Ne vesszünk el a részletekbe, lássuk a könyveket.


A. O. Esther - Frigg rokkája
Fülszöveg:
Valaki vár valahol, akivel összetartozol. Aki a halálnál is erősebben szeret, és akiért a halálon is átkelnél, csak hogy megtaláld…

A húszéves Sonja és hét évvel idősebb bátyja, Alex Sommerland rockzenészek. Norvégiában, a Stjerne-tó partján élnek, és ötfős bandájukkal teltházas koncertekkel szórakoztatják az egyre gyarapodó rajongótáborukat. Nem is sejtik, hogy hamarosan mindannyiuk élete megváltozik, ugyanis egy különös varázslat folytán az égen ragyogó csillagkép, Frigg rokkája működésbe lép, és összeköti a jelent a múlttal…

Sonja szerény, magának való lány, akinek gyermekkora óta karmikus álmai vannak az előző életéről, amikor is a vikingek közt élt. Az emlékképek ködösek, de mindig ugyanarról a világról szólnak, és rendre sötéten végződnek.

A Szent Iván napjára meghirdetett jelmezbálon Sonja megismerkedik egy viking ruhába öltözött férfival, Einarr Sigurdssonnal, akiről idővel kiderül, hogy nem is jelmezt visel, és nem is a mi világunkból érkezett… Noha a férfi tudja, hogy soha többé nem láthatják egymást, képtelen szabadulni Sonja vonzerejétől. Elhatározza hát, hogy így vagy úgy, de magával viszi őt a múltba…

Alex a White Nights énekese. Zord figurának tűnik, pedig aranyból van a szíve. A húgával való kapcsolata különleges. Nem csak azért, mert korán elveszítették a szüleiket, hanem egy családi titok miatt, ami örökre összeköti őket. Tűzön-vízen át kitartanak egymás mellett, és ha az egyikük élete veszélybe kerül, a másik gondolkodás nélkül utána megy, akár a pokol fenekére is…

Frigg rokkája azonban könyörtelen… Hőseink 2024-ből hirtelen 924-ben találják magukat. A helyszín ugyanaz, a világ azonban merőben más. De vajon a mai fiatalok boldogulnak-e a vikingek rideg, komor, véres háborúkkal teli világában? Létezik-e síron túli szerelem? És egymásra találnak-e azok, akiknek a lelke nem képes a másik nélkül élni?

Ezt a könyvet az írónő küldte nekem, amiért nagyon hálás vagyok neki. Köszönöm szépen.
Értékelésem a könyvről.


Laini Taylor - Vér és csillagfény napjai (Füst és csont leánya 2.)
Fülszöveg: 
A kék hajú Karou végre megkapta a választ kérdéseire. Már tudja, ki is ő, mi is ő valójában. Ezzel a tudással együtt azonban fény derül egy másik titokra is. Egy titokra, amelyet szeretne meg nem történtté tenni: az ellenséget szerette, aki elárulta – és a világ szenvedett miatta. A világsikerű Füst és csont leánya folytatásában Karounak döntenie kell, milyen áldozatot képes hozni népe megmentéséért. Karou és Akiva a háborúban ismét ellenséges oldalon áll. Szépséggel, szomorúsággal és titkokkal teli történetük újra az emberi világban ér össze.
A lány mint új feltámasztó szörnyű hadsereget teremt, Akiva közben az angyalok gonoszsága ellen harcol.
Születhet vajon új remény az elveszett álmokból?

Bevallom őszintén, még nem olvastam a történet első részét sem, de mivel a Lírában le volt árazva 872 Ft-ra, ezért muszáj volt megvennem. Ezért a könyvért kénytelen voltam a barátnőmet elküldeni, ugyanis akkor amikor a könyvesbolt környékén jártam, még nem érkezett meg a könyv, utána pedig nem tudtam érte elmenni. (Viki, ha olvasod ezt a bejegyzést, akkor itt is köszönöm a nagylelkűségedet. :D )C. J. Roberts - Fogoly a sötétben
Fülszöveg:
Caleb olyan ember, akit csak a bosszú érdekel. Amióta egy hatalomra éhes gengszter kiskorában elrabolta, majd eladta rabszolgának, másra sem tud gondolni – kizárólag a revans foglalkoztatja. Tizenkét évre merült el az élvezeti célból tartott rabszolgák világában, az egyedüli felelősnek tartott férfit keresve. A szenvedését okozó építész végül előkerült: a személyi igazolványa új volt, a személyisége azonban a régi maradt. Ha Caleb elég közel akar kerülni a céljához, muszáj azzá vállalnia, amit gyűlöl. Elrabol egy gyönyörű lányt, hogy azzá tegye, ami ő maga volt egykoron.

Ezzel a könyvvel már a megjelenése óta szemezek. Épp beiratkozásra mentem az új suliba és mivel az iskola mellett van egy Líra könyvesbolt, ezért ott szerettem volna átvenni a Vér és csillagfény napjai -t. Tehát, bementem a könyvesboltba megérdeklődni, hogy mi a helyzet a könyvvel, de sajnos akkor még nem érkezett meg a boltba. Ezt követően nagy "elkeseredésemben" megvettem C. J. Roberts Fogoly a sötétben című könyvét. 


Csoportkép :D


Recenzió: 1
Vásárolt: 2

Ezek lennének azok a könyvek, amelyeket júniusban szereztem be. Remélem valamelyik könyv felkeltette az érdeklődéseteket. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése