2015. július 23., csütörtök

Tamara Ireland Stone - Elválaszt az idő | Értékelés #34



Fülszöveg:
Szeretni valakit nehéz.
De még nehezebb, ha nem csak a távolság áll közétek, hanem az IDŐ is.
Anna és Bennett normál körülmények között sosem találkozott volna: a lány 1995-ben él Chicagóban, míg a fiú 2012-ben San Franciscóban. Csakhogy Bennettnek megvan az a különleges képessége, hogy átutazzon időn és téren; így keveredik Anna életébe, és vele együtt a kalandok és lehetőségek egészen új világa tárul fel a lány előtt.
Ahogy azonban a kapcsolatuk egyre jobban elmélyül, szembe kell nézniük a valósággal: az idő bármikor visszaszólíthatja Bennettet oda, ahová tartozik. Annál is inkább, mert egy váratlan tragédia hirtelen mindet megkérdőjelez, amiben addig hittek, Anna és Bennett pedig arra kényszerül, hogy az idővel versenyt futva feltegye magának a kérdést: vajon meddig lesznek képesek feszegetni a sors határait? Milyen áldozatokat kell hozniuk, hogy együtt maradhassanak? És a legfontosabb: szerelmük vajon kiállja-e az idő próbáját?
Az Elválaszt az idő friss, izgalmas és nagyon romantikus. Lenyűgöző és ígéretes bemutatkozó regény az ifjúsági irodalom egy nem mindennapi, új egyéniségétől.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Cziczelszky Judit
Oldal szám: 364 oldal


Véleményem:
A történet Anna szemszögéből íródott.
Anna Greene átlagos, 16 éves mindennapjait éli Evanstonban. Legjobb barátnője, a brit akcentusú Emma. Anna több futóversenyen részt vett már, így minden reggel futni jár. Gyerekkora óta számos helyre el akar utazni, de eddigi élete során csak négy helyre jutott el, míg az iskola többi diákja különböző egzotikus helyekre utazik nyaranta. Emma mellett másik jó barátja Justin, aki egy lemezboltban dolgozik és akivel már kisgyermekként összebarátkozott. Anna édesapjának van egy könyvesboltja, - a lemezbolttal szemben - ahol a 16 éves lány iskola után dolgozni szokott.

Anna Greene
Egy nap új fiú érkezik az iskolába, akit Bennett Coopernek hívnak. Ettől a perctől kezdve Anna élete teljesen megváltozik. A lány már az első perctől különös vonzalmat érez a fiú után, úgy érzi mintha ismerné.

Ám, a fiúnak nem is szabadna ott lennie, nem is ismerhetnék egymást.

Olvasmányaim közül ez volt az első olyan könyv, amelynek fő témája az időutazás. Számomra nagyon érdekes és szórakoztató ez a téma.

Anna - Annában és bennem az a közös, hogy az én céljaim között is szerepel különböző országok, városok meglátogatása, tehát át tudtam érezni a lány vágyát. Viszont bizonyos helyzetekben teljesen ellenszenvesen viselkedett, például amit leművelt az újraírás miatt. Úgy éreztem, hogy néhol több hálát is mutathatott volna Bennett felé, hisz nagyon sokat köszönhet a fiúnak.


Bennett Cooper

Bennett - Az elején visszahúzódó, Annával való viselkedése kissé érthetetlen és ellentmondásos. Miután megnyílik a lánynak és önmagát adja, válaszokat kapunk furcsa viselkedésének okára. Ez után szerintem nagyon kedves és szeretni valóan viselkedik.









Szerintem az Elválaszt az idő egy magával ragadó történet két fiatal szerelméről, amely erősebb minden szabálynál és határnál.
Ajánlom azoknak, akik szeretik a könnyű, romantikus, időutazós történeteket.

Idézetek a könyvből:
"– Ez mi? – kérdezem, és az egyik zsákra mutatok. 
– Ez? Ez egy hátizsák, Anna. 
– Igen, azt látom, köszönöm. De mire szolgál? 
– Neked hoztam. 
– És mi van benne
– Hm, lássuk csak! Nálad van az ebéd. És a cipők. Meg a szíjak. A felszerelés többi részét én viszem. 
– Felszerelés? 
– Kötelek, karabinerek. 
– Azért hoztál el ilyen messzire, hogy megölj, és aztán eltemess?
"

"Nem hiszem, hogy vissza tudnék menni egy olyan életbe, amiben te nem vagy jelen."
"Bárhová elvihetsz. Vagy sehová. Egy a lényeg: ahol te vagy, ott akarok lenni én is."
"Az élet vagy vakmerő kaland, vagy semmi."

Kedvenc szereplő:Bennett,
Nem kedvelt szereplő: -
Kedvenc rész: Anna És Bennett Ko Taóban, Anna a mexikói tengerparton
Borító: 5/5
Pontozás: 5/4



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése