2015. január 27., kedd

A. O. Esther - Gombnyomásra 1. | Értékelés #14



Fülszöveg:
A 19 éves Mia Milton élete fenekestül felfordul, amikor álmában megjelenik dr. Cohen, a halott tudós szelleme, és arra kéri, segítsen befejezni a munkáját, amely egy gombnyomásra megváltoztatja majd a világot…
2222-ben járunk, Manipura városában. A Föld már nem hasonlít régi önmagára. A húsz évvel korábbi Dimenzióváltás óta az emberek látják egymás auráját, így nem titok többé, kinek mit rejt a lelke. A „jók” megalopoliszokba gyűlnek és energiafalakkal veszik körül magukat, a „rosszakat” pedig száműzik a vadonba. Míg a fal egyik oldalán tengernyi luxusban élnek az emberek, a másik oldalon éhínség, nyomor és katonai vérengzés tizedeli őket.

Mia tisztában van azzal, mit kockáztat, amikor a szellem utasítására sírt rabol és betörést követ el, mégis jeges zuhanyként éri a hír, miszerint kettős gyilkossággal vádolják. Menekülnie kell hát a rengetegbe, holott ártatlan. A sors Liam Blackwood, a fejvadász karjába sodorja, aki zsigerből gyűlöli a manipuraiakat, miközben súlyos adósság nyomja a vállát bajba került öccse, Russel miatt. Döntenie kell, hogy a becsületére hallgat és a lány pártjára áll, vagy inkább a Mia fejére kitűzött vérdíjjal menti saját bőrét.
Eközben a rémséges vadonban, a Hobbs-birtokon élő két fiatal lány, Ruby és Stella arról álmodnak, hogy szerencsét próbálnak a csillogó nagyvárosban. Munkát vállalnak odaát, ám hamar rájönnek, hogy a mesés aurák fénye súlyos titkokat rejteget. A felismerés sajnos későn érkezik, és a lányoknak küzdeniük kell, ha élni akarnak.


A vadonban szüntelenül tart a vérontás, gyilkos mutánsok szedik az áldozataikat, akiket mesterségesen tenyésztett ki a katonaság a népesség-szabályozásra. Dylan, Mason és Liam gyerekkori jó barátok, akik a Hobbs-birtokon élők biztonságát vigyázzák, ám ők sem számítanak a lavinára, amit a Milton-lány üldözése eredményez, és ami mindannyiuk életére hatással lesz.
A halálesetek sorra követik egymást. Mia egyre mélyebbre merül a látomásokkal teli rejtélyben, miközben a világ véres valósága is fenyegeti. Öl vagy megölik – nincs más választása, miközben a fojtogatóan sötét múltjából előtörő démonjai is kísértik.
Hőseink útjai ezúttal két, egymástól merőben különböző világba vezetnek. Miközben a halál számolatlanul szedi áldozatait, és az élet oly szívbemarkoló csapásokat mér rájuk, mi más segíthetné őket tovább, mint az élet egyszerű szépségeibe vetett hit, a tábortűz hevében sistergő erotika és a latin ritmusra ringatózó szerelem?
Kedves Olvasóm, készen állsz a nagy utazásra?

Kiadó: Decens Magazin Média
Kiadás éve: 2014
Oldal szám: 470 oldal

Véleményem:
Először, szeretném megköszönni az írónőnek, hogy felajánlott egy dedikált példányt a könyvből.

Úgy gondolom, hogy jókor került a kezeim közé ez a könyv, mert már egy ideje nem éreztem olvasás közben, azt az érzést, hogy nem akarom letenni a könyvet egy percre se. Ez a könyv viszont egyszerűen magába szippantott és egyre csak többet akartam a történetből, fantasztikus volt. Hihetetlen, hogy az írónő milyen elképesztő és egyedi történetet, világot teremtett. Tetszett, hogy több szereplő szempontját és érzéseit is bemutatta az írónő, így a mellékszereplőket is jobban megismerhettük.

Liam és Mia
A történet elején megtudhattuk, hogy Mia milyennek látja Manipurát, illetve a lány nem éppen sziporkázó életébe is betekintést nyertünk. Miután Mia kiszökött a falon túlra az ottani életről is többet tudtunk meg, illetve hogy a hirtelen környezet és életkörülmény változás után Mia milyennek látja a falon túli világot. Nagyon kedveltem a lányt, mert erős és bátor volt annak ellenére, hogy miken ment keresztül, szerintem igazi túlélő típus.

Úgy gondolom, hogy mostantól a lelkes Liam Blackwood rajongók közé tartozom, mert az a pasi valami elképesztő; szexi, erős, jól néz ki és megvédi azokat akiket szeret. Kell ennél több? Liam a falon túl él, a Hobbs - birtokon, öccsével, Russellel és húgával, Stellával, illetve a birtokon él még a férfi két cimborája, Dylan és Mason is. Már az elején nagyon megkedveltem Liamet, de ahogy egyre jobban alakult a kapcsolata Miával, annál jobban szerettem. Nagyon örülök, a két szereplő között kialakult szerelemnek, mert szerintem kölcsönösen szükségük van egymásra.

Stellát is megkedveltem, mert nagyon kedves és aranyos volt,  bár sajnáltam amikor elvesztette Rubyt. Szerencsére Mia segített a törékeny lánynak feldolgozni az eseményeket, így ennek köszönhetően a lány megtalálta önmagát.

Dylant is kedveltem, bár egy kicsit idiótának tartom, mert félt Stella felé lépni. Remélem a folytatásban kiteljesedik a kapcsolatuk.

Amandát egyáltalán nem kedveltem, egyezik a véleményem a lányról, azzal amit Russel mondott neki; beképzelt, naiv, agy mosott, üresfejű kislány. A jelenlegi viselkedésével nem tudom elképzelni Russel mellett, remélem az események hatására megváltozik majd...

Russelt is kedveltem, külön tetszett, hogy szókimondó volt és nem szégyellte elmondani Amandának, hogy mit gondol róla. Plusz pont a fiúnak, hogy nem csak jóképű, de még okos is.


Mia apját egy szó nélkül a mutánsok közé vetettem volna, Talbottal és Grahamel karöltve, illetve  Amanda anyját se hagyjuk ki a mókából...



Ha választanom kellene , én a Hobbs - birtoki életet választanám. A falon túli élet - a mutánsok és a túlélésért való ölés ellenére - sokkal közelebb áll hozzám, mint Manipura világa.


Kedvelt szereplők: Mia, Liam, Dylan, Stella, Russel
Nem kedvelt szereplők: Talbot, Graham, Mia apja, Amanda
Kedvenc rész: Stella és Dylan a fürdőben, Mia és Liam első közös éjszakája, Stella és Mia emlékhelyet készítenek, Stella odaadja a nyakláncot Dylan-nek
Borító: 5/5 - Nem csak a borító, hanem az egész könyv gyönyörű.
Pontozás: 5/5*

Kedvencem lett. 

Ezt a könyvet ajánlom azoknak az embereknek, akik szeretik a kalandos, izgalmas, enyhén véres és romantikus történeteket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése