2017. február 27., hétfő

Elle Kennedy - Az üzlet (Off-Campus 1.) | Értékelés #81


Fülszöveg:
A lány egyezséget köt a fősuli rosszfiújával…
Hannah Wells végre talált valakit, aki megdobogtatja a szívét. Bár az élet más területein magabiztosan mozog, a szex és a csábítás nem éppen erős oldala. Ha fel akarja hívni magára a kiszemelt srác figyelmét, ki kell lépnie a komfortzónájából, és elérni, hogy észrevegyék …még ha ezért korrepetálnia kell is a hokicsapat idegesítő, gyerekes és beképzelt kapitányát egy álrandiért cserébe.
…ami jobban sül el, mint remélte.
Garrett Graham egyetlen álma, hogy a diploma után profi hokijátékos legyen, de a zuhanó tanulmányi eredménye miatt mindent elveszíthet, amiért eddig olyan keményen dolgozott. Ha a csapatban maradás ára, hogy segít egy cinikus csajnak féltékennyé tenni egy srácot, hát legyen. De amikor egy váratlan csók életük legvadabb szexébe torkollik, Garrett hirtelen ráébred, hogy a szerep, amit játszik, nem neki való. Most már csak Hannah-t kell meggyőznie arról, hogy a fiú, akire vágyik, nem más, mint ő maga.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldal szám: 440
Eredeti cím: The Deal
Fordította: Barthó Eszter
Téma: szerelem, romantikus, egyetem, erotikus, hoki, sport


Véleményem:
FIGYELEM! A következő sorok nyomokban SPOILERT tartalmazhatnak!

A regény alaphelyzete cseppet sem tér el a szokásos, sulis, szerelmes történetektől; adott egy jó tanuló főszereplő lány, aki ráadásul jól is néz ki, - jelen esetben Hannah Wellsnek hívják – és van egy jóképű főszereplő srácunk, aki a suli legjobb sportolója, őt Garrett Grahamnek nevezik. A hősnőnk nem kedveli a kedves úriembert, ám valamilyen csoda folytán mégis összebarátkoznak, rájönnek, hogy a másikban sokkal több van, mint amit a külvilág felé mutatnak, s dúl a szerelem.


Számomra Hannah gyerekesnek tűnt, időközönként mintha nem egy egyetemista lányról lenne szó, hanem egy gimis kislányról. Véleményem szerint a megerőszakolós téma felesleges elem volt, csupán egy eszköz a szerző számára ahhoz, hogy a két fél egymás karjaiba omolhasson. A lány többször is ellentmondásokba ütközik a tragédiáját illetően, hol az elfogadásról, és a túllépésről tart belső monológot,a a másik percben pedig sajnáltatja magát. Ráadásul a megerőszakolás tényét úgy tolja a szerző az olvasók arcába, mintha csak ennyit közölne velünk, hogy a ifjú hölgynek milyen színű a szeme.

Amellett, hogy túlságosan „tipikus” történetről van szó, nagyon zavart, hogy az egész regény során Wellsy azt hangoztatja, hogy mennyire fontos neki a téli fesztivál, amely során ének tudásával versenybe száll az ösztöndíjért, ám mire végre eljön a várva várt pillanat, semmi kedve az egészhez, az auktor pedig annyival elintézi a leírást, hogy Hannah előadta produkcióját, majd megnyerte a versenyt.

Úgy gondolom, hogy a regény eseményei sokszor logikátlanok, összecsapottak, nevetségesek, és sablonosak voltak, a tetejében, miután a két főszereplő sikeresen kiélvezték egymás testi adottságait még elhanyagoltabbá vált a mű.

Sokkal-sokkal többet vártam ettől az olvasmánytól, főleg azt is figyelembe véve, hogy molyon mennyire jó értékeléseket kapott. Arra számítottam, hogy óriási hatással lesznek rám az olvasottak, elvarázsol, magával ragad.
A valóság azonban az, hogy helyette egy „limonádé” sztorit kaptam, ami a megszokott sémák, szempontok szerint alakul; kezdeti ellenszenv, barátság kialakulása, szerelemi kapcsolat, a befejezés előtti nagy összeveszés, kibékülés, happy end. Emellett középpontjában nem a két karakter között kialakult mély, mindent elsöprő érzések állnak, hanem a kettejük között kialakult testi kontaktus, vagyis a szex, s a többi tényező, és esemény csupán körítés, maszlag, aminek se füle, se farka. 


Azoknak ajánlom, akik szeretik a megszokott, időnként idegtépő olvasmányokat, amelyek iskolásokról szólnak, ráadásul némi erotikus jelenet is fellelhető. Neked való ez az olvasnivaló ha csak ki szeretnél kapcsolni, s a mélyebb gondolatokat tartalmazó írások nem a zsánereid. Viszont, ha igazi, érzelmekkel teli, mély, és megkapó szerelmi történetre vágysz, akkor ez nem a te könyved.

Kedvenc szereplő:-
Nem kedvelt szereplő: Hannah
Kedvenc rész: -
Borító: 5/3
Pontozás: 5/3

A könyvért köszönet a Könyvmolyképző Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése