2016. január 8., péntek

Viszlát 2015 - Helló 2016!

Sziasztok!
A mai napon eljutottam oda, hogy a blog életében is lezárjam a 2015-ös évet és ne csak a saját életben, így most egy összegzős, statisztikás bejegyzés következik. Emellett megmutatom még a 2015. novemberi szerzeményeimet, illetve azokkal a könyvekkel is találkozhattok, amelyeket karácsonyra kaptam ajándékba. Igen, tudom, hogy eléggé összesűrítettem ezeket az információkat, de túl számoltam magam, így korábban nem volt időm külön-külön bejegyzést írni róluk, január közepén pedig elég furcsán nézne ki egy bejegyzés az alábbi címmel: Novemberi szerzeményeim 2015. Tehát ez a megoldás szerintem mindenkinek kedvezőbb.
Először is kezdjük egy kis statisztikával.


2015-ben elolvasott könyvek száma: 43 könyv
2015-ben elolvasott összes oldal: 15475 oldal
2015-ben szerzett könyvek száma: 68 könyv
A kiadó, amelytől a legtöbb könyvet szereztem ebben az évben: Könyvmolyképző Kiadó
Az év legforgalmasabb hónapja: július (2594 látogató)

Top 5 leglátogatottabb bejegyzés 2015-ben (linkkel).
Rácz-Stefán Tibor - Fogadj el!
Nyár olvasmányaim 2015
A. O. Esther - Frigg rokkája
E. Lockhart - A hazudósok
T. S. Thomas - Londinium hercege

2015 számomra legkedvesebb könyvei (linkkel).
A. O. Esther - Frigg rokkája
E. Lockhart - A hazudósok
John Cure - A gonosz új arca
Eleanor H. Porter - Az élet játéka
Laini Taylor - Füst és csont leánya
Lana Millan - Átkozott Hannah Brown
Jodi Picoult - Tizenkilenc perc
A. O. Esther - Gombnyomásra 1.
Wendy Higgins - Angyali gonosz
Csabai Márk - A hatlövetű
James Bowen - Bob, az utcamacska

Most következzék a 2015.novemberi szerzeményeim


Mary E. Pearson - Az árulás csókja
Fülszöveg:
EGY HERCEGNŐ KERESI A HELYÉT AZ ÚJJÁSZÜLETETT VILÁGBAN.
Megszökik az esküvője napján. Ősi iratokat lop el a kancellár titkos gyűjteményéből. A saját apja küld fejvadászokat utána.
Ő Lia hercegnő, Morrighan királyságának Első Leánya.
Morrighan Királyságának rendjét hagyományok és egy letűnt világ történetei szabják meg, de bizonyos hagyományoknak Lia nem hajlandó engedelmeskedni. Az elrendezett házasság elől menekülő és új életre vágyó lány az esküvője reggelén egy távoli halászfaluba szökik. Egy fogadóban talál munkát, ahová hamarosan két idegen érkezik, de Lia mit sem tud arról, hogy egyikük az elhagyott herceg, a másik pedig egy ellene küldött orgyilkos.
Megtévesztés és árulás szövi hálóját a három fiatal köré, és Lia veszedelmes titkokra bukkan, amelyek elpusztíthatják a világát. A titkokon túl azonban olyasmit is talál, amire nem számított – szerelmet.

Kelly Oram - Cinder és Ella
Fülszöveg:
Ella élete minden, csak nem tündérmese. Nyolc hónapja vesztette el édesanyját egy balesetben, ő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Most gyerekkora óta nem látott apjához meg annak új családjához kell költöznie. Mesés…
Egyvalaki tartja benne a lelket: Cinder, akivel évek óta barátok a neten, de sosem találkoztak. Ella annyit tud, hogy a srác vicces, szexi, okos, és ugyanakkora könyvmoly, mint ő. (Á, egyáltalán nem az esete…) Fogalma sincs, hogy Cinder az egyik legmenőbb hollywoodi színész, aki a kedvenc fantasyregényükből készült filmben játssza a herceget. Vajon képest a valóságban is tündérmesévé változtatni Ella életét?

Barbara Pease, Allen Pease - Illünk egymáshoz? [Önfejlesztő könyv]
Fülszöveg:
Férfiak és nők között ég és föld a különbség. Nincs egy közös vonásunk. Kész rejtély, hogy úgy-ahogy szót értünk egymással. De még ennél is nehezebb megtalálni, létezik-e a földkerekségen olyan valaki, aki illik hozzánk. Ne csüggedjünk! – biztat a sikeres szerzőpáros legújabb könyv ében, melyben számos hasznos tanáccsal, humoros rajzokkal, szórakoztató és tréfás tesztekkel próbál segíteni abban, hogy ne tévedjünk el reménytelenül a félreértések labirintusában.
Vagy önnel ez sosem fordul elő?

Shirley Trickett - Csak semmi pánik [Önfejlesztő könyv]
Fülszöveg:
Szervezetünk vészharangot kondít: levegő után kapkodunk, mellkasunk tompán sajog, hideg verejték csorog homlokunkon, szédülünk, forog velünk a világ, ájuldozunk, halálra rémülünk – kitört a pánikroham.
Kapkodva étkezünk, nehéz ételeket falunk, felületesen lélegzünk, vércukorszintünk fel-le ugrál, nem bírjuk a gyűrődést, idegeink görcsbe rándulnak – miért is ne törne ki rajtunk a pánikroham?
Shirley Trickett, a pánikbetegség ismert szakembere azt tanítja könyvében: ha megfelelő ételeket fogyasztunk, elsajátítjuk a helyes légzést, sokat mozgunk, ha idegeskedés helyett megpróbáljuk megteremteni lelkünk békéjét, akkor megbirkózhatunk pánikrohamainkkal.
J. K. Rowling - Harry Potter és a Főnix Rendje
Fülszöveg: 
Harry Potter az ötödik évére készül a Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolában. Harry – társaival ellentétben – sosem örül a nyári szünetnek, ám ez a mostani még rosszabb, mint rendesen. Nem csak rokonai, Dursleyék keserítik meg az életét, de – ami a legfájdalmasabb – mintha barátai is elfeledkeztek volna róla. Harry azon töri a fejét, hogyan törhetne ki lehetetlen helyzetéből, ám nyári szünidejének egy hirtelen, drámai fordulat vet véget. Hamarosan azt is megtudja, hogy Roxfortban sem számíthat békés tanulásra és kviddicsezésre…
Csabai Márk - A hatlövetű
Fülszöveg:
A történetünkhöz adott egy fiatal író, Gyulai Emánuel, s A hatlövetű című gengszterregénye.
De mi tegyen egy szerző, amikor a hősei egyszer csak bekopognak az ajtaján, s laposra verik a fejét, aztán a következő snittben már kénytelen hol egy rablásos bűncselekmény szálait kinyomozni, hol maga is rabolni, esetleg gyilkolni?
Kedves írók, figyelem! Vigyázzanak, milyen történeteket írnak, hiszen van rá esély, hogy pillanatok alatt ott találják magunkat művük fikciós és valódi szálainak szövevényében.
Rablás, gyilkosság, bűnözőbandák, vádalku a rendőrséggel, és egy gyönyörű PR-os lány, Imola… A szex, a pénz és a hatalom tényleg szétválaszthatatlan?
A csattanót persze nem lőjük le, de annyit elárulunk, hogy mint a hasonló történetekben, vastagon gurul a forint is, és szép számmal akadnak, akik szaladnak utána.
A hatlövetűről szóló értékelésem már olvasható a blogon!


A következő lépés pedig, hogy nagy lelkesedéssel megmutogatom nektek a karácsonyi ajándékaimat, illetve egy könyvet, amelyet nem karácsonyra kaptam, de decemberben gazdagodtam vele.

Decemberi +1 szerzemény


Pecca Prior - A tanítvány
Fülszöveg:
A fikciós történet egy kiemelkedően tehetséges, fiatal egyetemi professzor és azonos nemű tanítványa között kibontakozó, perzselő szenvedélyről szól, sajátos formában. A vonzalom, az önmarcangolás, a beismerés és a beteljesülés fázisait mindkét főszereplő szemszögéből láthatja az olvasó, betekintést nyerve abba, mi játszódik le egy fiatal fiú lelkében, aki ráébred, hiába futott eddig a lányok után, most mégis egy férfi iránt táplál eddig soha nem tapasztalt, olthatatlan vágyat.
A tanítvány tabukat döntöget, kendőzetlenül tárja az olvasó elé a szexuális beteljesülés legintimebb részleteit is, de bebizonyítja, a szerelem azonos neműek között is lehet ugyanolyan elsöprő, mint férfi és nő között. A szerző az elsőkönyves Becca Prior, aki nem megbotránkoztatni, hanem szórakoztatni szeretné olvasóit, és elvinni egy olyan világba, amely ugyan rengeteg embert érdekel, mégis nagyon ritkán merünk beszélni, sőt olvasni is róla.

Ezt a könyvet a Newkids Kiadótól kaptam recenziós példányként.

Karácsonyi ajándékok


Debbie Macomber - A fagyöngy alatt
Fülszöveg:
Addie Folsom egykor nagy álmokat szövögetve vette nyakába a világot. A lány az érettségi vizsga előtt otthagyta az iskolát, sőt a szülői házat is, hogy a maga útját járja. Immár felnőttként, édesapja halála után hazatér, hogy az anyjával töltse az ünnepeket. Ám valósággal földbe gyökerezik a lába, amikor megtudja, hogy az asszony egészen mást tervezett: a legjobb barátnőjével, Julie-val kéthetes floridai hajóutazásra indulna. Úgy tűnik azonban, egy baleset keresztülhúzza a számításaikat. Julie fia, Erich, akit Addie a háta közepére kíván, balesetet szenved. Mivel a lány tudja, az édesanyjának mekkora szüksége van erre az útra, kénytelen-kelletlen felajánlja, hogy gondját viseli a férfinak a távollétükben. Erich azonban mogorvább, mint valaha, sőt az ünnepeket is utálja. Vajon némi égi segítség elegendő lesz ahhoz, hogy a karácsonyi csoda ezúttal se maradjon el?


Becca Fitzpatrick - Tükörjég
Fülszöveg:
Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet – arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára – ami őt magát is célponttá változtatja.
Azonban semmi sem az, aminek látszik, és mindenki titkolózik – még Mason, az egyik emberrabló is. A kedvessége zavarba ejti Brittet. Mason vajon ellenség? Vagy szövetséges?

Kevin Hearne - Üldöztetve
Fülszöveg:
Atticus O’Sullivan, a druidák utolsó képviselője, békésen éldegél Arizonában, és egy ezoterikus könyvesboltot vezet. Szabadidejében pedig alakot vált, hogy ír farkaskutyájával vadászatra induljon. Szomszédai és vásárlói abban a hiszemben élnek, hogy ez a helyes, tetovált, ír srác egy nappal sem több huszonegy évesnél – pedig éppen huszonegyévszázada él a földön. Azt már ne is említsük, hogy energiáját a földből nyeri, éles nyelve van, és egy még élesebb varázskardja: Fragarach, a Válaszadó.
Csak az a probléma, hogy egy fölöttébb dühös kelta isten is szemet vetett a kardjára, és évszázadok óta üldözi érte. Ez a kitartó istenség Atticus nyomára lelt, és barátunknak minden erejére – továbbá egy csábító halálistennő segítségére, vámpír és vérfarkas ügyvédeinek falkájára, egy szexi csaposlányra (akinek fejét egy hindi boszorkány bérelte ki), és egy adag régimódi, ír szerencsére is – szüksége lesz, hogy szétrúgjon néhány kelta ülepet, és megszabadítsa magát a gonosztól…
Dawn Rae Miller - Pacsirta
Fülszöveg:
Alauda a születésétől fogva tudta, ki lesz a párja. De mi van, ha a fiú az Állam ellensége?
A pusztító Hosszú Tél során a világ lakosságának a fele odaveszik, az Állam utána még éveken át csatározik a Fogékonyaknak nevezett különleges képességgel született emberi lényekkel.
A tizenhét éves Alauda Greene, az Állam alapítóinak egyik utolsó leszármazottja, tudja a dolgát: keményen tanulni és mintapolgárrá válni, hogy ősei nyomdokába léphessen. Az életét a születése pillanatától elrendezték, és alig várja, hogy leérettségizzen és megkezdhesse közös életét Beckkel, a fiúval, akit szeret, amióta az eszét tudja.
Ám Beck eltűnik, miután megvádolják, hogy Fogékony, és hogy merényletet tervez Alauda ellen. A lány meggyőződve, hogy az Állam tévedett, összetört szívvel a fiú keresésére indul, mert tisztázni akarja őt.
Amit kiderít, az veszélyesebb és félelmetesebb, mint maguk a Fogékonyak. Meg kell ölnie a fiút, akit szeret, ha nem akarja, hogy ő végezzen vele.

Ezt a könyvet mondhatni a Könyvmolyképzőtől kaptam karácsonyra, ugyanis ez a könyvecske volt a Szeretetcsomagomban. 

Baptist De Pape - A szív ereje [Ezoterikus önfejlesztő könyv]
Fülszöveg:
ITT AZ IDEJE, HOGY FELFEDEZZÜK SAJÁT SZÍVÜNK EREJÉT!
A világ spirituális irányzatainak nagy tanítói az írott történelem kezdete óta a valódi erő és megértés forrásaként hivatkoznak a szívre. A szív erejében korunk legnagyobb spirituális tanítói segítségével most mi is felfedezhetjük, hogyan valósíthatjuk meg a bennünk rejlő lehetőségeket.
Vajon azt az életet éljük-e, amire születtünk?
Követjük-e álmainkat, és teljesítjük-e életünk célját?
Ebben a gyönyörű lelki útmutatóban a világ tizennyolc legnagyobb spirituális gondolkodója, írója és tudósa lesz kísérőnk, és megmutatják nekünk, hogyan fedezhetjük fel és teljesíthetjük ki a bennünk rejlő lehetőségeket.



John Green, Lauren Myracle, Maureen Jonshon - Hull a hó
Fülszöveg:
Akár egy tökéletes karácsonyi ajándék…

A karácsony varázsát az utóbbi idők három bestseller-szerzője – JOHN GREEN, MAUREEN JOHNSON és LAUREN MYRACLE – kelti életre egymáshoz kapcsolódó, kacagtató és elbűvölő történeteiben, amelyek úgy szólnak szerelemről, romantikáról és csókokról, hogy az olvasónak a lélegzete is eláll tőle.










Végezetül következzen pár gondolat a 2015-ös évről!
Az év első fele számomra a fejlődésről, az új helyzetek megismeréséről szólt, ugyanis próbáltam a körülményekhez képest a legjobbat kihozni önmagamból értékelés írás terén. Ha visszaolvasunk egy olyan értékelésemet, amely 2015. januárjában íródott, illetve egy olyan véleményemet, amely az utóbbiak között volt, szerintem eléggé érzékelhető a változás, amelyre nagyon büszke vagyok. Az év második felének legnagyobb szenzációja számomra, hogy a Prológus tagja lehetek, amiért nagyon hálás vagyok. Tudom, hogy vannak olyan emberek, akik azt gondolják, hogy nem dicsőség, ha valaki más bloggerekkel csapatban dolgozik. Nekem erre az a válaszom, hogy ez az igazi kihívás és munka. A Prológusnak köszönhetően újabb lehetőségeknek és feladatoknak nézek elébe, amelyek megoldását izgatottan várom.
Szerintem bátran kijelenthetem, hogy a blog életében 2015 egy nagyszerű év volt.

Kívánok mindenkinek Sikerekben és Szeretetben Gazdag, Csodálatos 2016-os Évet!




Ezennel a 2016-os évet a blog életében Leonardo DiCaprio közreműködésével hivatalosan is megnyitom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése