2015. augusztus 12., szerda

TAG | Féléves Könyves Kiakadás Tag


Ma egy tag-et hoztam, amelyre AniTiger hívott ki. Nagyon jól jött, ugyanis épp tag-ek után nézelődtem és ez nagyon megtetszett.
Ezzel a tag-el mondhatni összegzem az év eddigi részét.

1. A legjobb 2015-ös olvasmányod.
A. O. Esther - Frigg rokkája2. Legjobb folytatás, amit 2015-ben olvastál.
A. O. Esther - Hívogat a fény (Összetört glóriák 2.)


3. Friss megjelenés, amit még nem olvastál, de szeretnél.
Nem tudom mennyire számít friss megjelenésnek, de H. Rose Xavér című könyvét még mindig nem sikerült se beszereznem, se elolvasnom, pedig annyira szerettem volna már a nyár folyamán elolvasni. :( Igaz, ami késik, nem múlik. :)


4. Legjobban várt friss megjelenés az év második felére.
Jodi Picoult - Csodalány, illetve Mary E. Pearson - Az árulás csókja5. Legnagyobb csalódás.
Benina - Rekviem a szivárványodért
Ez természetesen nem azt jelenti, hogy nem tetszett és nem ajánlom. Egyszerűen csak bizonyos dolgok miatt "csalódtam" benne.


6. Legnagyobb meglepetés.
Dan Wells - Szörnyeteg úr (John Cleaver 2.)
Az első rész is tetszett, de a folytatástól nem vártam többet, mint az első résztől. Ám, a második rész meglepett, ugyanis szerintem lényegesen jobbra sikeredett, mint az első rész.

7. Kedvenc új szerző (debütáló vagy számodra új).
A. O. Esther
Ebben az évben kezdtem el az írónőtől olvasni és már az első néhány sor után a kedvencem lett. Mindenkinek ajánlom Eszter írásait.

8. Legújabb könyves szerelem.
Einarr Sigurdsson ♥ ♥ (A. O. Esther - Frigg rokkája) Egyszerűen imádni való a pasi. :D
(A képen Josh Mario John)

9. Legújabb kedvenc karakter.
Karou, Laini Taylor Füst és csont leánya című sorozatából.


10. Egy könyv, amin sírtál.
Idáig még egy könyvön sem sírtam, viszont volt olyan könyv, amitől kicsit szomorú lettem. Ilyen például Rácz-Stefán Tibor Fogadj el! című könyve.11. Egy könyv, ami boldoggá tett.
Eleanor H. Porter - Az élet játéka


12. Kedvenc filmes adaptáció, amit idén láttál.
Idáig nincs kedvenc filmes adaptációm, ugyanis a nagy részét nem olvastam még azoknak a könyveknek, amelyekből film készült, ezért direkt nem néztem meg a filmes adaptációkat sem.

13. Kedvenc értékelés, amit idén írtál.
Én mindegyik értékelést szeretem írni, hisz mindegyikben a véleményemet osztom meg a többi emberrel.

14. A legszebb könyv, amit idén vásároltál (vagy kaptál).
Nagyon szeretem a szép borítókat, így előfordul, hogy egy-egy könyv a borítója miatt kelti fel az érdeklődésemet. Sikerült jó néhány szép borítójú könyvet beszereznem, ilyen például E. Lockhart - A hazudósok, Cassandra Clare - Mennyei tűz városa, Tamara Ireland Stone - Elválaszt az idő, A. M. Aranth - Cleadur - Dobszó a ködben , A. O. Esther Gombnyomásra 1-2. és még sorolhatnám, mert van még jó pár könyvem aminek szintén nagyon szép borítója van.15. Melyik könyveket szeretnéd elolvasni az év végéig?
Első sorban azokat a könyveket, amelyek molyon a '2015-ben el KELL olvasnom! – 1 év alatt 153 könyv :)' nevű polcomon vannak és még nem olvastam el, vagyis 128 könyvről van szó. Plusz még azok, amelyek nem szerepelnek a polcomon, de felírogatom magamnak, illetve azok amelyeket recenziós példányként kapok. Az pedig más kérdés, hogy ezek közül mennyi könyv fog ebbe az évbe beleférni, illetve melyek lesznek azok. :)

16. Kiket jelölsz?
Bárkit, aki ki szeretné tölteni ezt a tag-et.


2 megjegyzés:

  1. Fogod folytatni a Nem vagyok sorozatgyilkost? A befejezése a legjobb, a végén én sírtam :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, mindenképp fogom folytatni. :) Pontosan nem tudom, hogy mikor lesz a folytatásról bejegyzés a blogon, de igyekszek. :)

      Törlés