2015. augusztus 26., szerda

A. O. Esther - Gombnyomásra 3. | Értékelés #38

 A trilógia első részéről, illetve második részéről már írtam.



Fülszöveg:
Miután a vadászok megtisztították a mutánsoktól a körzetet, a Hobbs-birtok lakói többnapos ünneplésbe kezdenek. Dylan és Stella szerelme is végre kibontakozhatna, ám az ördög nem alszik…

Kommandósok csapnak le közéjük, és elrabolják Stellát, hogy visszavigyék annak, aki „jogos” igényt tart rá… Miközben a csapat a megmentésére siet, a missziójukról sem feledkezhetnek meg, ami Manipura megváltása a zsarnokoktól. Arra viszont senki nem számít, hogy a mutánsok a csillogó városra is rárontanak. Iszonyú vérontás kezdődik, a katonaság tehetetlen…

A Hobbs-birtokot eközben pusztító erejű terrorista-támadás éri. Liam és Mia fogságba esnek, és ketrecharcosként kénytelenek küzdeni az életükért. A lány egy régi ismerősével is szembekerül, aki most a halálát kívánja. Fullánk, az egykori ellenálló megvásárolja és magával viszi a halálán lévő Miát, mert azt reméli, vele zsarolhatja majd gyűlölt ellenségét, Talbotot.

Russel és Kristen nem kevés kaland árán a felhőkarcolók felett átívelő, égi zarándokútra érkeznek, hogy megkeressék a viking rúnakövet, amely az egyetlen esély az odalent tomboló mutánsok ellen.

Vajon képesek-e megfékezni hőseink a vérengzést és a terroristák támadásait? Képesek-e leverni a gyűlöletes manipurai önkényuralmat? És ha igen, képesek lesznek-e még valaha emberségre, szerelemre ennyi lélekölő harc és iszonyat után?


Kiadó: Decens Magazin Média
Kiadás éve: 2015
Oldalak száma: 606 oldal

Véleményem: 
Miután hőseink visszatérnek a Hobbs-birtokra, a vadászok végeznek a környékben lévő mutánsokkal. Mindenki boldog, a birtokon több napos ünneplés kezdődik, amely keretein belül megtartják az újonc vadászok versenyét, illetve megünneplik Dylan születésnapját. Ezt követően mindenki vidáman tevékenykedik a birtokon, a szerelmes párok pedig élvezik egymás társaságát. A birtok lakói nem élvezhetik sokáig ezt a felhőtlen boldogságot, ugyanis elrabolják Stellát és Manipurába viszik. A kis csapat útnak indul, hogy kimenekítsék a szőke hajú lányt. Miután a csapat újra visszatér a birtokra nem várt események következnek be.
Ezen eseményeknek köszönhetően újabb szereplőket ismerhetünk meg.


Az egyik fontos új szereplő Alia Rai. Az indiai lányt Manipurában ismeri meg a kis csapat Mason által. A férfi beszélgetni kezd a lánnyal, miközben erős vonzalom alakul ki köztük. Ez után Mason óriási és látványos változáson megy keresztül.

A másik lényeges új szereplő a történetben Fullánk. Bizonyos események következtében Mia fogságba kerül. Fullánk megvásárolja a súlyosan megsebesült lányt, majd magával viszi otthonába. A férfi ápolja a lányt, miközben próbálja megismerni, ugyanis Mia sorsa attól függ, hogy Fullánk milyennek látja. Miután Mia elmeséli a életének történetét, Fullánk rájön valamire, amely mindkettejük életében sorsfordító.

Fullánk
Alia 

Gondolataim néhány szereplőről még:

Amanda nagyon fontos szerepet kapott ebben a részben. Amanda bosszút akar állni Mián és a vadászokon amiért magára hagyták az erdőben. Mia egykori barátnője teljesen kifordul önmagából, önző, süt belőle a gonoszság és bosszúvágy. Miát okolja jelenlegi helyzete miatt, jogtalanul, hisz volt lehetősége tisztességes munkavégzésre, amelyből ő nem kért és inkább más fajta "munkát" vállalt. Bár Miával csúnyán elbánt, Russel hatására a vadászok ismét hagyják a szőke lányt menekülni, amelynek meg lesz később a következménye...

Kristen
Úgy gondolom, hogy ebben a részben több szerepet kapott Kristen. Ez által többet tudtunk meg az érzéseiről, a gondolatairól és közelebbről megismerhettünk lelkivilágát, így világossá válik, hogy a lány miért szeretne annyira erősnek mutatkozni. Russel iránti érzéseit eleinte önmagának sem akarja bevallani, fél a csalódástól. Végül rájön, hogy hiába hadakozik az érzéseivel, mert mindig a szív a győz.




Azt hiszem, ebben a részben a kedvenc szerelmes párom Stella és Dylan volt. Annyira édesek együtt. ♥ Útjuk során Stella megpróbál kitartani, amennyire csak tőle telik. Az indián pedig tartja a lányban lelket, e mellett védelmezi akár egy kincset.


Amikor Esztertől olvasok egy könyvet, mindig csak ámulok, hogy milyen gyönyörűen tud írni. Minden egyes szó, minden egyes mondat magával ragad és én egyre csak többet akarok.

Szerintem nagyon izgalmas és fordulatos lett a harmadik rész is, mindenkinek csak ajánlani tudom az első két résszel együtt. Természetesen a könyv nem szenvedett hiányt mutánsokban, vérben és szerelmes jelenetekben. A szereplők újabb akadályokat győztek le és újabb titkok lepleződtek le. Talbot és Graham megkapták méltó büntetésüket, hőseink pedig végül egytől egyig kiteljesedtek és megtalálták a boldogságot.

A Gombnyomásra 3. nagyszerű befejezése a trilógiának. Nagyon sajnálom, hogy nem olvashatok többet a Hobbs-birtok lakóiról.


Kedvencem lett.



Idézetek a könyvből:

Az álmok pedig, ha ennyire makacsan hisznek bennük, valóra válnak. "

" – Hiányoztál, amikor kinyitottam a szemem. Csak az illatod volt mellettem. A lány felkacagott.

  – Kétlépésnyire voltam tőled, Liam! 
  – Két lépés… az nagyon sok. 

" A félelem megöli az álmokat, a reményt, a jövőt. A félelem megöl mindent… "

" – Kötelező?
    – Neked az… – vigyorodott el Liam. – De ne félj, vigyázok rád! 
    – Átfutsz helyettem a parázson? 
    – Simán! Felkaplak, és átfutunk együtt. Jó? 
    – Így is ér? 
    – Nem. De akinek nem tetszik, leverem… "

" Hiába sütött a nap hétágra, és hiába volt babakék az ég, sosem lehetett tudni, melyik pillanatban történik valami, amitől igencsak gyorsan beborulhat. "



Kedvenc szereplő: Mia, Liam, Dylan, Stella, Fullánk
Nem kedvelt szereplő: Amanda, Ryan, Graham, Talbot
Kedvenc rész: Dylan és Stella hajókázása, Kristen és Russel a zarándokúton, Stella és Dylan lecsúszik a drótkötélen, az esküvő
Borító: 5/5
Pontozás: 5/5*


Ezer hálával tartozom Eszternek, ugyanis a trilógia harmadik részéből is adott egy példányt. 
Eszter, köszönöm, hogy megírtad ezt a csodálatos történetet. Köszönöm azokat az élményeket, érzéseket és gondolatokat, amelyeket a műveiddel adtál nekem. Köszönöm, hogy írásaiddal nem csak szórakoztatsz, hanem tanítasz és mutatod a helyes irányt. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése