2015. július 16., csütörtök

Beth Ciotta - A szerelem bolondja (Cupcake imádók klubja 1.) | Értékelés #32




Fülszöveg:
A Cupcake-imádók Klubjában rengeteg érzelemmel és érzékiséggel fűszerezett, igazi romantikus csemegéhez juthatsz. Lépj hát be bátran! Heti összejöveteleiken isteni sütemények készülnek, melyek tésztája a vidámság, krémje a szerelem, a hab pedig a szenvedély rajta.
Sugár Creek olyan kisváros, ahol mindannyian szívesen élnénk, hiszen a vérbő nagy családok minden vidámsága és szomorúsága, a titkok és szerelmek szövevényes szálai alakítják lakóinak életét. Köztük a Monroe családét, ahol a szereplők szeretnek, vétkeznek, okulnak a múltból és közösen formálják jövőjüket.

Az első kötet tartalmából:
Chloe Madison másra sem vágyik sikeres cukrász diplomája megszerzésének napján, mint hogy együtt ünnepeljen azzal a férfival, akit szeret, és akit egy csodálatos csokoládé tortával akar elkápráztatni. Az igazi cukrászremek ugyan nagy sikert arat, Chloe-t mégis élete legnagyobb csalódása éri. A férfi ugyanis, miután nagy élvezettel lenyalta a tortáról a csupa csoki mázat, kész tények elé állítja a lányt: új életet kezd Párizsban, egy másik nő oldalán.
Jó ötletnek tűnik, hogy felejteni barátnőjéhez utazzon az Isten háta mögötti kis városba, Sugar Creekbe, a kanadai határ mellé, ráadásként a Monroe-család legidősebb hölgy tagjának legyen a társalkodónője és szakácsa. De hogyan alkosson ételkölteményeket egy szerelmi bánatban szenvedő lány, hogyan kezelje a kissé hóbortos, de imádnivaló munkaadóját, hogyan illeszkedjen be a kisvárosi életbe a pezsgő Manhattani pörgés után? Mi is az a Cupcake-imádók Klubja, ahová barátnője mindenáron be akarja szervezni? És ki a titokzatos Devlin Monroe, a Monroe-klán legszexisebb és legsármosabb férfitagja, akivel már az első találkozáskor felizzik köztük a mindent elsöprő szenvedély?
Beth Ciotta regénye őszinte, humoros, szexi és imádnivaló.
… és ez csak első része a 4 kötetes, édes csemegének!



Kiadó: Illia & Co. Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Dóka Krisztina
Oldal szám: 368 oldal

Véleményem:
A történet azzal kezdődik, hogy Chloe Madison elpanaszolja legjobb barátnőjének, Monicának Ryan-el való szakításának körülményeit. Mivel Monica Sugar Creek-ben él, ezért nagyon ritkán tudnak találkozni barátnőjével, ezért ráveszi Chloe-t, hogy költözzön ő is a faluba, így új életet is tud kezdeni. Monica által Chloe munkát és egyben szállást is kap, Daisy Monroe társalkodónője és egyeben szakácsa lesz. A lány már az első napon találkozik egy nagyon vonzó és sármos férfival, akit azóta se tud kiverni a fejéből. Ám minden megváltozik amint kiderül, hogy a férfi Daisy unokája, Devlin Monroe.

Chloe

Chloe - A lányt mélyen letaglózza, hogy barátja, Ryan szakít vele. Az újrakezdés reményében Sugar Creek-be költözik. Munkaadójával, Daisy-vel hamar barátságot kötnek, hisz nagyon sok közös tulajdonság van bennük, így felejthetetlen élmények várják őket. Chloe 'Élj a mának' elv alapján él, így próbál minden lehetőséget megragadni. Daisy unokája, Devlin nem tartozik a lány férfi ideáljai közé, mégis őrületesen vonzza a lányt. Szerintem néha furcsán kezelte Devlint, de ezt lászámítva kedvelhető karakter.

Devlin

Devlin - Munkamániás, azt hiszi, ha egy perccel később érbe a munkahelyére, a J.T.'s -be, akkor összeszakad az ég a földdel, pedig Ő A FŐNÖK. Minden szabad idejét a munkával tölti és még a beosztottakat is ellenőrzi, hogy megfelelő -e ahogy végzik a munkájukat. Irányítgató és fontoskodó, mert azt hiszi, ő jobban tudja, hogy a másiknak mi a jó, ez első sorban a családtagjaival való viselkedésében látható, amit igazából egyáltalán nem rossz indulat vezérel, hanem a családtagjai iránt érzett szeretet és féltés.


Daisy
|A képen Carmen Dell'Orefice |


Daisy - A Monroe-klán nagyija. Energikus, fiatalos asszony, amit divatos és extravagáns megjelenésével is tükröz. Sajátos elképzelései vannak az életről, arról, hogy hogyan érdemes élni. Az asszony úgy gondolja, hogy a mának kell élni, mert nem lehet tudni, hogy mi lesz holnap. Kalandvágyát először Chloe próbálta fékezni, majd Daisy társának szegődött a kalandokban. Nagyon sok mindent megtud beszélni társalkodónőjével.
Rocky






Rocky - Devlin egyik testvére. Nagyon sok esetben nem tudtam azonosulni a szőke lánnyal, főleg a szerelmi életét illetően. Szerintem túl drámázta az egészet és csak magának nehezítette ezzel a helyzetet. A lány e mellett önfejű és azért, hogy büszkeségén ne essen csorba, nem fogadja el bátyja segítségét. Végül minden problémát megold, természetesen a sajátos stílusával.


Chloe és Devlin szerintem nagyon jól kiegészítik egymást. Kapcsolatuk során személyiségük is jól láthatóan formálódik, fejlődik. Párkapcsolatukban a problémák oka az, hogy az eddigi tapasztalataik és sérelmeik alapján ítélkeznek és reagálnak egy-egy szituációban.

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretik a romantikus, csajos könyveket. Szerintem nagyon jó kikapcsolódást nyújt ezt a történet.


Kedvenc szereplő: Chloe, Daisy
Nem kedvelt szereplő: Tasha
Kedvenc rész: Rocky és Tasha konfliktusa, Devlin megtalálja Chloe-t az úton, Jayce és Rocky búcsúja
Borító: 5/5
Pontozás: 5/3,5 - Számomra nem éri el a 6 csillagot, de nagyon jól lekötött a történet olvasása. A sorozat többi részét is el szeretném olvasni a jövőben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése