2015. május 22., péntek

A. O. Esther - Elveszett lelkek (Összetört glóriák 1.) | Értékelés #25




Fülszöveg:
Hiszel a végzetben? A sorsszerű szerelemben?

Az Univerzum végtelen csendjében különös fényben ragyogó üvegcsékről suttognak. Úgy tartják, az ezüstszállal lezárt parányi palackoknak közük van élethez s halálhoz, ezért angyalok ezrei szállnak alá, hogy megszerezzék a világmindenség titokzatos kincsét. Sophiel, a bájos fiatal angyal lány glóriája és szárnyai nélkül érkezik a Földre, hogy küldetését teljesítse, ám nem számol azzal, hogy a halandó léttel emberi érzéseket is kap odafentről. A félelem, a fájdalom, a kétely és a gyász ugyanúgy ismeretlen fogalom számára, mint az életre szóló barátság, a keserű féltékenység, vagy a mindent felemésztő szerelem – de vajon meg tud birkózni mindezzel az ellenséggel való küzdelem során? Képes lesz-e vakon hinni, s véghezvinni feladatát?

Elijah a Sötét Angyalok vezére, harcos katona, aki sajátosan gondolkozik a jó és a rossz fogalmáról, miközben önálló életet élő, nyolcágú lángoló ostora – szövetségesei sorait erősítve – teszi a dolgát. Kiátkozott angyalként ő a legidősebb idelent, s bár maga sem hisz benne, egy váratlan esemény folytán örökre megváltozik az élete, s ezzel létezésének értelme.

Két össze nem illő lélek – és egy elkerülhetetlen találkozás, amely alapjaiban rengeti meg a világot…

Kiadó: Decens Magazin Média
Kiadás éve: 2012
Oldal szám: 460 oldal


Véleményem:
Nagyon sok köszönettel tartozom az írónőnek, hisz neki köszönhetően lehetőségem volt arra, hogy elolvassam a könyvét, ugyanis felajánlott számomra egy példányt az Elveszett lelkekből.

A történet elolvasása után még jobban megbizonyosodtam arról, hogy Eszter írónőnek született. Szerintem elképesztő volt ez a történet, végig izgalmas volt és érdekes.
Rólam tudni kell, hogy imádom az angyalos történeteket és az eddig olvasott ilyen témájú történeteket messze túlszárnyalja, pedig ezek között szerepel az eddigi kedvenc angyalos történetem is. Mint tudjuk, elég sok író van, aki angyalokat szerepeltet a könyvében, mégis Eszter története nagyon egyedi volt és úgy gondolom, hogy ebben az angyalos témában újat tudott mutatni. Látszik a történeten, hogy az írónőnek van fogalma a témáról ellenben bizonyos írókkal, akiknek fogalmuk sincs az adott témáról, utána se néznek a dolgoknak, mégis írnak róla.

Maga a történet nagyon jól fel lett építve, az elejétől kezdve nagyon izgalmas volt, szerintem egyetlen unalmas vagy vontatott rész sem volt benne, eseménydús volt,  így két nap alatt el is olvastam.
Ebben a történetben egy mesés világ tárul elénk ahol vannak angyalok, manók, sőt még tündérek is. Ám ahogy minden mesében, úgy ebben a történetben is vannak gonosz szereplők, mint például boszorkányok.

A történet nagy részét a fiatal és gyönyörű angyallány, Sophiel szemszögéből olvashatjuk. A lány elvei alapján, - ami megegyezik az Égiek elvével - kapunk egy képet a Földről, az emberiségről és a bukott angyalokról. Viszont minél több időt tölt a lány a Földön emberi testben, emberi érzésekkel, annál jobban változik véleménye az eddigi nézeteiről. Amikor nem Sophiel szemszögéből nézzük a történéseket, akkor külső szemlélőként írja le az írónő az eseményeket. Ilyenkor megtudhatjuk, hogy Elijah mit érez Sophiel iránt, illetve arról is információt szerezhettünk, hogy Sahranfer, a Mágus épp milyen gonosz terveket szövöget. Úgy gondolom, hogy a szerelmes részekből és az izgalmas, pörgős részekből megfelelő arányban volt a könyvben.

Minden szereplő jól ki volt dolgozva és egy-egy szereplő cselekedeteiben felfedeztem néhány 'tipikus' emberi viselkedést, amelyekből nem mindegyik pozitív, így bizonyos helyzetekben eléggé elgondolkodtatott a történet és a szereplők reakciója.
Sophiel


Sophiel - Szárnyait és glóriáját feladva alászáll, hogy megmentse azokat a lelkeket, amelyek a Mágus varázslata miatt nem tudnak távozni a Mennybe. Kedves, tiszta és ártatlan lány, aki hisz a jóban. Szereti és tiszteli az Urat. A Földön megtapasztalja az emberi érzéseket, mint például a fájdalom, a féltékenység és a szerelem, ez által nagyon sok megpróbáltatáson megy keresztül.





Elijah

Elijah - Első angyalok között érkezett a Földre, ám nézetei egy idő után megváltozott, így kitagadták a Mennyországból. Több száz éve él emberi testben, ám még mindig van olyan emberi érzés, amit még nem tapasztalt... Társai tisztelik és mindenki jól tudja, hogy mekkora ereje van a férfinak, főleg Sahranfer, aki retteg tőle.

Joshua - Egy kisfiú, aki Sophiel-el először egy rabszállítókocsin találkozott. Rögtön megkedvelték egymást a lánnyal és már az úton kiderült a fiúról, hogy különleges képességgel bír, ami párszor segítségükre volt. Sophiel gondoskodott a fiúról amíg együtt raboskodtak és közösen készítettek egy tervet, így a fiúcska meg tudott szökni a rabságból. Később újra útitársakká lettek és szerintem jó párszor még azok is lesznek...

Sahranfer - Egy öreg, csúf és gonosz varázsló, aki a Sötét Angyalok szövetségese. Kapzsi és mindenben csak a saját hasznát látja, kétszínű és szabadidejében gonosz tervein és áruláson töri a fejét. Fél Elijah-tól, ezért rivális számára az angyal.

Eve és Sybill - Elijah legkedveltebb kurtizánjai, ám amikor Sophiel a birtokra kerül, Elijah már nem vágyik az ágyasok társaságára. Féltékenyek lesznek az angyallányra, annyira, hogy akár a legvégsőkig is képesek elmenni, csak azért, hogy a lányon bosszút álljanak. A két nő karakterében véltem még felfedezni a fentebb emlegetett 'tipikus' negatív emberi tulajdonságokat.

Miranda
Miranda - Miután Sopihel Elijah várába kerül az ott élőlányok kiutáljak az angyallányt, mert látják, hogy a Sötét Angyal hogyan viselkedik az új jövevénnyel. Egyedül Miranda kedves a lánnyal, hamar össze is barátkoznak. Rendes lány, én nagyon kedveltem, szerintem múltjának ellenére joga van a boldogságra...

Erdőlakók - Manóknak is hívják őket. Nagyon aranyosak, kedvesek és barátságosak. Önzetlenek, ezt bizonyítja az is, hogy segítettek Sophielen, amikor a lány szorult helyzetben volt. Az angyallány napokig a kis manókkal élt, szállást, élelmet és szebbnél szebb ruhát biztosítottak neki. Az erdőlakók közül Mitsuko-t különösen megkedveltem.

♥ Sophiel és Elijah kapcsolata ♥ 
Már az elejétől kezdve kölcsönös a vonzalom a két angyal között, ám ezt az elején még önmaguknak sem képesek bevallani, főleg Elijah. A Sötét Angyal két értelmű viselkedése miatt Sophiel nem biztos a férfi szándékaiban. Az elején nem érti cselekedeteinek okát, de amikor Elijah elmagyarázza neki, hogy mit miért tett, belátja, hogy a férfi nem akart neki rosszat. Elijah számára nagy dolog, hogy a szépséges angyallány így vonzotta, hisz mióta a Földön él, egyetlen nőbe sem volt szerelmes, csak vágyainak kielégítésére tartotta őket. Az erős és rendíthetetlen férfi képes változni (nem tudatosan) a lány biztonságáért, boldogságáért és szerelméért.  Sophiel hamar döntés elé áll, mit válasszon, a szerelmet vagy a kötelességet...


Már a legelején éreztem, hogy ez a történet nekem való, és milyen jó volt a megérzésem. Az Elveszett lelkeknek köszönhetően újabb élményeket szereztem és a történetben elhintett gondolatok engem is megérintettek és elgondolkodtattak, amit szeretnék megköszönni az írónőnek.

Egyszerűen imádom Eszter írásait, ezzel a könyvvel is belopta magát a szívembe.
A történetet csak ajánlani tudom, 


Kedvencem lett. 


Idézet a könyvből:
       ♥ ♥ ♥ ♥ 
"Aztán egyszer csak azon kaptam magam, hogy fülig szerelmes vagyok belé, és ettől kezdve valahogy kerekebb lett számomra a világ. Szebbnek láttam a napsütést, illatosabbnak éreztem az esőt, boldogabb voltam attól, hogy élek, és hogy az ő közelében lehetek. A valóságban a szerelem ezerszer szebb és jobb, mint valaha hittem. A szív dübörög, a lélek ujjong, a test ünneplőbe öltözik, hogy a legszebb formáját nyújtsa, és amikor egymás karjaiba olvadunk, megszűnik létezni a világmindenség… (Sophiel) "

"Istenem, kérlek, add, hogy elviseljem a testemet s lelkemet érő kínokat, és ne gyűlöljem meg azokat, akik mindezeket okozzák! Töltsd meg szívem szeretettel és békével, bármi várjon is rám! (Sophiel)"

"Vajon rosszá válunk mi magunk is, ha rossz az, akit szeretünk? (Sophiel) " 

"… az enyém vagy! – zárta le a vitát a Sötét Angyal, majd hogy tovább hergeljen, kisfiús mosollyal a szája szegletében udvariasan emlékeztetett: – Hisz tudod, megvásároltalak. Semmi értelme az ellenállásnak, előbb vagy utóbb engedelmeskedni fogsz nekem! (Elijah) "

"Az ember sosincs egyedül, hát nem tudtad? – kacsintott rám pajkosan. – A védőangyalaink mindig velünk vannak. (Joshua) "

Kedvenc szereplő: Sophiel, Elijah, Mitsuko, Miranda
Nem kedvelt szereplő: Sahranfer, Eve, Sybill
Kedvenc rész: a megbélyegzés utáni bál, Sophiel az erdőlakóknál, Joshua és Sophiel útja a Mágus házához
Borító: 5/5 - A borítón Sophiel-t láthatjuk. Szerintem a fehér háttér jelképezi a lány tisztaságát és ártatlanságát, a kis csillagok pedig az Égi származását. Úgy gondolom, hogy tökéletesen ábrázolja ez a borító az angyallányt.
Pontozás: 6/6

1 megjegyzés:

  1. Eddig is szemezgetek ezzel a könyvel ,de még nem került rá sor ,de biztos jó,mert te is azt mondod,hogy egy jó kis sztori(nem mintha mások nem áradoztak volna róla) ;D

    VálaszTörlés