2015. március 8., vasárnap

Sherry Gammon - Szerethetetlen (Port Fare 1.) | Értékelés #18


Fülszöveg:
A tizenhét éves Maggie Brown kiugró arccsontjával és karikás szemével a kábítószeres modellek mintapéldánya lehetne. Maggie problémáját azonban nem a drogok, hanem az anyja jelenti. A lány ráadásul egyre jobban belegabalyodik Seth Prescottba, az új srácba a suliban, és attól fél, hogy a fiú is cserben fogja hagyni, mint mindenki más. Seth Prescott a rendőrség beépített embereként került a Port Fare High iskolába, de munkája dacára beleszeret Maggie-be. Miközben Seth azon fáradozik, hogy a New York állambeli Port Fare-t megszálló szadista drogdílereket kifüstölje a kisvárosból, a hajsza halálosra fordul, és Maggie élete is veszélybe kerül. Seth és Maggie önmagukat is megismerik humorral tarkított, összetört szívekkel övezett, romantikus útjukon, és eközben a világuk mindörökre megváltozik.

Sherry Gammon első regénye, a Szerethetetlen egy trilógia első kötete. A sorozat az emberi szellem erejét és kitartását hirdeti – és azt, hogy soha nem szabad feladni, különösen ha szerelemről van szó.

Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Kleinheincz Csilla
Oldal szám: 404 oldal



Véleményem:
Ezt a könyvet még decemberben vettem és azóta ott csücsült a könyvespolcomon. Amikor megvettem, nem igazán tudtam, hogy miről szól a könyv, annyira emlékeztem, hogy amikor elolvastam a fülszövegét, akkor tetszett. Most pedig úgy döntöttem, hogy elolvasom, és milyen jól tettem...

A történetet váltott szemszögből olvashatjuk; nagy részét Maggie szemszögéből szemléljük, de Seth gondolataiba is nyerünk betekintést, illetve néhány fejezetet Alan illetve Bill szemszögéből mutat be az írónő.

Maggie Brown: Egy lakókocsiban él együtt édesanyjával, Barbarával,  aki mindig eszméletlenségig issza magát. Ő gondoskodik anyjáról és inkább éhezik, csak hogy Barbara tudjon mit enni. Az éhezés miatt Maggie sokszor rosszul van, illetve nagyon sovány, be van esve az arca és sötét karikák vannak a szeme alatt. Amikor anyja épp nem az alkoholt próbálja ki aludni, hanem ébren van, akkor Maggie -t sértegeti, többször a fejéhez vágja, hogy hálátlan és szerethetetlen.
Maggs aranyos, kedves lány, jó tanuló, nem használ semmilyen élvezeti szert (drog, alkohol, cigaretta).
Barbara állandó sértegetése miatt önbizalom hiánya van, magában keresi a hibát, úgy gondolja, hogy nem méltó a szeretetre, hisz még a saját édesanyja sem képes szeretni őt.
Maggie
Maggs teljesen bele van esve Seth Prescott-ba, aki az iskola népszerű tagjai közé tartozik, hisz drága ruhákat hord, menő autója van és jól néz ki.
Az elején a lány feszélyezve érzi magát a fiú társaságában, úgy gondolja, hogy a fiú csak szórakozik vele.
Amikor a fiú bevallja a lány iránt táplált érzéseit, Maggie annyira alá becsüli önmagát, hogy nem hiszi el a fiú szavait.
Végtelenül szereti Seth-et, akár még az élete árán is képes lenne megvédeni szerelmét.
Bár a történet elején Maggie sokszor reagálta túl a dolgokat, illetve a helyében más hogy cselekedtem volna, a történet végére sokat változik, érettebbé válik. Kedveltem a lány karakterét, mert erős és önzetlen volt.



Seth
Seth Prescott: A rendőrségnek dolgozik, azon belül a drog elhárítok (MET) csapatának tagja. Mivel eléggé elterjedté vált a fiatalok körében a heroin használata, ezért megbízatása az, hogy a Port Fare High diákjaként titokban épüljön be a népszerű diákok körében és derítse ki, hogy a fiatalok kitől szerzik a drogot.
Az iskola népszerű klikkjéből Hillary, a pomponlány teljesen rá van akaszkodva a srácra, kitulajdonítja magának és úgy tesz, mintha a Seth barátnője lenne. Természetesen Seth nem akar semmit a lánytól, sőt sokszor irritálja is Hillary viselkedése.
Seth-nek megtetszik az iskola egyik tanulója, Maggie Brown. A fiú kedves vele, viccelődik és flörtölni próbál a lánnyal és védelmezi, ám Maggs távolságtartó és zárkózott, ezért Seth úgy gondolja, hogy nem tetszik a lánynak. Miután Maggie-vel összejön, kiteljesedik és sugárzik a boldogságtól.

Barbara Brown (Maggie édesanyja): Egy alkoholista nő, akinek csak az ivás körül forog az élete. Egy percet se törődött lányával, mégis azt hiszi magáról, hogy tökéletes anya. Maggie éhezik, hogy anyja tudjon mit enni, erre Barbara még dobálja és pazarolja az ételt. Soha nem volt képes kimondani lányának, hogy szereti. Teljesen ellentéte lányának, hisz míg Barbara akarat gyenge és önző, addig Maggie erős, kitartó és önzetlen.
Booker



Booker Gatto: Seth társa és egyben gyerekkori barátja. A két férfi úgy szereti egymást mint két testvér; számíthatnak egymásra és segítik egymást minden helyzetben. Booker egy olasz származású férfi, aki kedves, vicces és szókimondó. Maggie-vel nagyon nagy szeretettel ugratják egymást.









Cole

Cole Colter: A két MET-ügynök barátja, aki orvos és Maggie anyját kezelte a kórházban, illetve Maggie-n is sokszor segített. Nyugodt, csendes, visszafogott férfi, e mellet ügyetlen, mert valahogy mindig szerez egy-egy kisebb sérülést.



Hillary: Idegesítő, beképzelt és kétszínű lány, aki minden hímnemű egyedre nyomul.

Melody: Az iskolában mindenki tőle szerzi a híreket, mert pletykás és be nem áll a szája. Valószínűleg belehalna ha legalább napi egy pletykát nem mondana el.

Alan és Bill Dreser: A két testvér apjuk utasításait követik, e mellet ki akarnak tűnni a férfi mellől és saját hírnevet akarnak az alvilágban drogdílerként. Betegesen bosszút akarnak állni fivérük halálán. Mindkét férfi mentális problémákkal küzd, különösen Alan, hisz ő kellő lelkesedéssel és élvezettel fiatal lányokat bántalmaz és öl meg.

Nagyon tetszett, hogy bár az írónő könnyeden és olvashatóan fogalmaz, mégsem alkotott közönséges és egyszerű mondatokat, illetve volt humorérzéke. Az is plusz pont, hogy a szereplők reálisak voltak és a személyiségük jól ki volt dolgozva.

Szerethetetlen egy nagyszerű történet, az igaz szeretetről és a kitartásról, e mellett felmerülnek a hétköznapi életben is előforduló problémák. Mindenkinek ajánlom ezt a könyvet!

Kedvencem lett!


Kedvenc szereplő: Seth, Maggie, Booker, Cole
Nem kedvelt szereplő: Hillary, Melody, Alan és Bill
Kedvenc rész: amikor Maggie és Seth a kicsikkel vannak, amikor Seth és Maggie összejönnek, amikor Maggie ugratja Bookert a vezetékneve miatt
Borító: 5/5- Szerintem hihetetlenül passzol a könyvhöz.
Pontozás: 5/5*



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése