2015. március 22., vasárnap

Dan Wells - Szörnyeteg úr (John Cleaver 2.) | Értékelés #20




Fülszöveg:
A Nem vagyok sorozatgyilkosban John Wayne Cleaver megmentette a városát egy olyan hidegvérű mészárostól, aki még az általa bálványozott sorozatgyilkosoknál is rettenetesebb tetteket vitt végbe.
De úgy tűnik, a démon nem volt egyedül, és az eltűnése egy új fenevadat hozott Clayton megyébe. Lassan újra gyűlni kezdenek az áldozatok a hullaházban, és John egy új rejtéllyel találja szemben magát, amely megoldásra vár.
John azonban már megízlelte a gyilkolás ízét, és lehet, hogy a sötétebbik oldala, amit eddig fegyverként használt a harcban – az a rémisztő alteregó, akit csak Szörnyeteg úrként emleget – most átveszi az uralmat.
Claytonban senki nincs biztonságban, amíg John le nem győzi két legádázabb ellenfelét: az ismeretlen démont, akit meg kell ölnie, és a belső démonját, aki elől nem menekülhet.
Ez a díjnyertes kötet még több borzongást és izgalmat ígér, mint a trilógia előző része. Dan Wells előre is bocsánatot kér a rémálmokért.

Dan Wells hazánkban is szép sikereket elérő debütáló regénye, a Nem vagyok sorozatgyilkos folytatódik, a Szörnyeteg úr 2010-ben elnyerte a legjobb regénynek járó Whitney-díjat.

Kiadó: Fumax Kiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Szebegyinszki Szilvia
Oldal szám: 268 oldal


Véleményem:
Bár az első részben már meghalt a gyilkos, mégis újra gyilkosságok sorozata kavarja fel Clayton lakóinak életét.
Természetesen felkelti John érdeklődését, hogy ki állhat a halál esetek mögött, s a fiú küzd belső énje ellen. A küzdelem során hol a jó énje marad alul, hol a rossz énje, amely a Szörnyeteg úr elnevezést kapja. A bensőjében dúló vihar ellenére  nyomozásba kezd az új gyilkos után, akit szintén le akar leplezni, e mellett még az FBI ügynök, Forman rendszeresen kihallgatásokra hívja be a fiút a rendőrségre.
Eközben Brooke is felkavarja a tinédzser fiú érzéseit, vonzódik a lányhoz, vele akar lenni, mégis fél.
A gyilkosságok mögött álló személy más módszerrel végez áldozataival; más eszközökkel, illetve a motivációja is különbözik az előző gyilkosétól, sokkal kíméletlenebb, hisz ő élvezi a gyilkolást, meglepődtem, amikor kiderült a kiléte.

John fejlődik, mert nagyobb csellel játszotta ki a gyilkost, sokkal bátrabb mint ezelőtt, ebben a részben is bebizonyította a fiú, hogy erős, és nemet tud mondani Szörnyeteg úrnak.
Szerintem a folytatást felülmúlja az első részt, ugyanis még izgalmasabbra sikerült a második rész; esemény dús volt, titokzatosabb és erősebb volt a gyilkos.



Kedvenc szereplő: John, Brooke
Nem kedvelt szereplő: Forman
Kedvenc rész: John legyőzi a gyilkost, John és Brooke randija
Borító: 5/5
Pontozás: 5/4




2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Imádom ezt a könyvtrilógiát, és boldog vagyok, hogy csináltál belőle ajánlót.
    Mindenesetre megrendeltem ezt is, és az első részt is, nomeg a harmadikat, amiről szeretnék kérni (ha lehet ilyet:) ) könyvajánlót.
    (cím: Nem akarlak megölni)
    :D Előre is köszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia. Örülök, hogy örömöt tudtam szerezni. Természetesen lehet kérni könyvajánlót / értékelést. Terveztem is, hogy a harmadik részről is írok, csak előbb be kell szereznem a könyvet. :) Pontos dátumot nem tudok mondani az értékeléssel kapcsolatban, de nagy valószínűség van rá, hogy csak május, június környékén lesz fent a blogon. :)
      Köszönöm, hogy kértél értékelést, ha esetleg van még könyv, amiről szívesen olvasnál, akkor nyugodtan írd meg a címét itt vagy a facebook oldalon. :)

      Törlés