2015. március 29., vasárnap

Kae Westa - A démon és a papnő | Értékelés #21




Fülszöveg:
Mortua egy vidám, szeleburdi papnő. A szellemek kegyeltjeként mindene megvan, amire vágyik: sikeres küldetések, igazi barátok és harcostársak, és úgy tűnik, lassan az első szerelem is rátalál…

Ám ekkor váratlanul berendeli a vezetőség, és olyan események sűrűjébe kerül, melyekre álmában sem számított volna. Ráadásul egy szemtelen démon lesz a társa. A kalandok egyre sötétebbé válnak.

A szellemek egész életében mellette álltak

– de mi történik, ha most nekik van szükségük őrá?

Valian, az ifjú démon önmagával és múltja rémségeivel küzd, és bármit megtenne a lelke nyugalmáért. Úgy tűnik, a szellemek követői között végre megnyugvásra lelhet, de a múlt berögződései itt is tovább kísértik. Vajon tényleg hiába próbálja megtagadni vérszomjas természetét, vagy alattomos csapdába csalták? Mit akarhat tőle a Szárnyas Korona Lovagrendjének nagymestere, és mit a vörös köpenyt viselő, tiltott mágiát űző varázstudók? Mire megy ennyi ellenséggel szemben, ha az oldalán csupán egy idős rendházfőt, egy gyanúsan viselkedő lovagot, és egy éretlen papnőt tudhat?

Vajon fellobbanhat-e szerelem ennyi küzdelem között? A szellemek legyenek minden régi és új olvasóval!

Kiadó: Könyvmolyképző Kaidó
Kiadás éve: 2014
Oldal szám: 456 oldal


Véleményem:
A történetben szellemek vannak jelen, akik segítik az embereket, a szellemek kegyeltjei még kommunikálni is tudnak velük. Az emberek városállamokban élnek, az egyházat rendházfők vezetik. A Szárnyas  Korona Lovagrendjének tagjai biztosítják a városok biztonságát és rendezettségét, e mellett üldözik a mágusokat, hisz a varázstudók legtöbbje rosszra fordítja képességét.
Az 18 éves Mortua egy szürke szemű, szőke hajú papnő, aki a fejedelem lánya, így hercegnő is egyben. Rendházfője, Aynira kérésére elmegy a Shreior ligetbe, hogy egy Narissa nevű mágusnő szellemének börtönét megerősítse egy szertatással, Valian, a démon pedig útitársa lesz. Valiant Aynira vette szárnya alá, segít neki abban, hogy leküzdje a múlt szörnyűséges emlékeit és új, békés életet éljen, az asszony úgy gondolja, akár szerzetes is lehetne a fiúból.
Ám hirtelen eltűnnek a szellemek és csak néhány kegyelt tud kapcsolatot létesíteni velük. Így Mortua és Valian ismét útnak indul, hogy kiderítsék a szellemek eltűnésének okát...



Mortua egy vidám fiatal lány, ám de naiv és meggondolatlan. Az elején nem kedveltem, mert szerintem beképzelt volt és játszotta az eszét a démon előtt, hogy ő egy erős papnő és még a szellemek kegyeltje is, egy szóval gyerekes. A megpróbáltatások közepette a lány még jobban megedződik, érettebben viselkedik és minden tőle telhetőt megtesz, hogy sikeresen legyőzzék a gonoszt.

Valian egy vörös, hosszú hajú fiú, aki egy démon. Nyugalmi állapotban a szeme színe kék, ám amikor eluralkodik rajta démoni viselkedése, szeme vörössé változik. Zárkózott, lelkiismeretes, kötelességtudó, megfontolt és jó harcos. Az elején bizalmatlan Mortuával, de idővel bizalmába fogadja a lányt, e mellett összebarátkozott Lyrrel is.

Lyr Ascovado a Szárnyas Korona Lovagrend egyik tagja, aki a második legjobb a lovagok között. Loghor, a nagymester értékesnek és tehetségesnek látja a fiút. Fontos szereplő, hisz nagyon sok jelentős eseményhez köze van.

Loghor inh Mortenor a Szárnyas Korona Lovagrend nagymestere. Az elején nem kedveltem, de miután önmaga lett, megkedveltem. Nagyon jó vezető, bátor és önzetlen volt, a lovagok legnagyobb példaképe, tisztelik őt. Végig hűséges volt a fiaihoz.

Nagyon tehetséges az írónő, minden egyes jelenetet magam előtt láttam olvasás közben és elhittem az egészet, mintha én is ott lettem volna. Alig bírtam letenni, vágytam minden egyes mondatra. Izgalmas volt, tele titkokkal és csavarokkal, kiszámíthatatlan volt. Tetszett, hogy az írónő egyedit alkotott, az, hogy egyetlen 'tipikus' jelenet sem volt a történetben.

Nagyon élveztem a történetet, minden fantasy kedvelőnek ajánlom A démon és a papnőt.

Kedvencem lett.

Kedvenc szereplő: Aynira, Valian, Mortua,
Nem kedvelt szereplő: Erkai, Narissa,
Kedvenc rész: Mortua és Valian beszélgetése kettejükről, amikor legyőzik a gonoszt
Pontozás: 5/5*
Borító: 5/5 Szerintem nagyon passzol a történethez.

                   


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése