2015. január 2., péntek

James Bowen - Bob, az utcamacska | Értékelés #11




Fülszöveg:
Amikor James Bowen egy sérült, vörhenyes szőrű, kóbor macskát talált egy folyosón, még fogalma sem volt arról, hogy az élete mennyire meg fog változni. James egyik napról a másikra élt London utcáin, és biztosan tudta, hogy amire végképp nincs szüksége, az egy háziállat. 
Mégsem tudott ellenállni a meghökkentően intelligens kandúrnak, akit befogadott, és gyorsan el is keresztelt Bobnak. Gondos ápolásának köszönhetően Bob lassan visszanyerte az egészségét, James pedig készült útjára engedni az állatot – úgy hitte, soha többé nem látják viszont egymást. Bobnak azonban más elképzelései voltak. 
Ők ketten hamarosan elválaszthatatlanok lettek, s komikus – alkalmanként kockázatos – kalandjaik fokozatosan átalakították az életüket. Így segítettek egymásnak abban, hogy zaklatott múltjuk sebei lassan begyógyulhassanak.


Kiadó: Gabo Könyvkiadó
Kiadás éve: 2013
Fordította: Gázsity Mila
Oldal szám: 272 oldal


Véleményem:
Ebben a könyvben James Bowen életének egyik szakaszáról ír, amiről jó volt olvasni a sok fantasy és hasonló kategóriás könyvek után. Betekintést nyerhettem a londoni férfi zűrös életébe, ami számomra különleges volt. James egy szociális házban élt és utcai zenéléssel kereste a kenyerét kisebb - nagyobb sikerekkel. A történetben megláthatjuk, hogy az ember mennyire sok oldalú, hogy mire képes az önzetlenség és a szeretet, illetve az irigység és a rosszindulat. Bob és James kapcsolata
James és Bob
lenyűgöző volt, az első pillanattól kezdve tudták egymás minden  rezdülésének jelentését. Bob hatására James megváltozott. Érettebb, felelősség teljesebb lett és a vörös kandúr kedvéért képes volt teljesen leszokni a drogokról. E  mellett a férfi kezdett újra önmagára találni. A két barát egymás lelki támasza, hisz akkor találtak egymásra, amikor semmijük és senkijük nem volt, amikor a legnagyobb szükségük volt egy társra. Egy-egy helyzetben érezhető volt, hogy James már majdnem Bob függőjévé vált, ebből is látszódott, hogy Jamesnek lelkileg mennyire szüksége van a cicára. James kitartása és élni akarása megmutatta, hogy mindig van megoldás.
James sokszor vitte így Bobot
London forgalmas utcáin.
Ez egy szívmelengető történet két eltévedt lélek találkozásáról. Sorsuk már akkor eldőlt, amikor először megpillantották egymást.
Számomra nagyon különleges volt ez a történet, mert a nagybetűs élet írta.
Remélem egyszer személyesen is találkozhatok a párossal.











Kedvenc szereplőm: James és Bob
Nem kedvelt szereplők: Az összes olyan ember, aki ártott és rosszat akart a két barátnak
Borító: 5/5 Bob annyira cuki azon a képen ♥
Pontozás: 5/5*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése