2017. május 1., hétfő

Dr. Cserjési Petra - Halott barátnők | Értékelés #82


Fülszöveg:
Öt hulla. Egy tetthely. Egy közös pont. 
Vagy mégsem?

Egy átlagosnak induló napon, a szennyvíztelepen öt női holttestet találnak. Látszólag egyetlen közös ponttal: Lolával. Az ügy felgöngyölítését láthatatlan erők gátolják, így az lezáratlanul már-már a feledés homályába merül. 
Két év után, a váratlan helyről érkező bizonyítéknak köszönhetően, az ifjú nyomozónő új főnökétől kap egy esélyt, hogy utána járjon a rejtélynek. Vajon választ kap élete egyik legfontosabb kérdésre? Ki gyilkolta meg a legjobb barátnőit? 
Ahogy titokzatos segítőjével egyre mélyebbre ásnak, úgy derül ki, hogy mindenkinek vannak titkai, amiket elrejtene a világ elől és, hogy valójában senki sem egészen az, akinek látszik… 
Lesz, akinek fontosabb az igazság, mint a titkok megőrzése? Vagy mindenki a saját érdekeit helyezi előtérbe? Te mit tennél?

Dr. Cserjési Petra regényében egy szövevényes történeten kalauzolja keresztül az olvasót, amit a korrupció, megfélemlítés és a bűn itat át.

Kiadó: Álomgyár
Kiadás éve: 2016
Oldal szám: 312
Eredeti cím: Halott barátnők
Téma: gyilkosság, nyomozás

Véleményem:
A történet főszereplője Lola, aki rendőrként dolgozik. A nő öt legjobb barátnője gyilkosság áldozata lesz, a rendőrnő eltökéli, hogy kideríti a tettes ki létét, és a gyilkosságok okát.

A cselekmény a gyilkosságok után 2 évvel játszódnak, ugyanis Lola ennyi idő elteltével tudja csak a kezébe venni a nyomozást főnöke, és egyben legjobb barátjának, Cirillnek segítségével. Emellett segítségére van még a nő exe és annak titkos csapata.

Lola nagyon határozott, erős, eszes személyiség, aki megrendíthetetlenül, szikla szilárdan kiáll a célja mellett, számomra nagyon szimpatikus, és kedvelhető karakter volt. A szereplőket illetően annyi problémám volt, hogy mivel Lola csapata eléggé nagy létszámú, ezért egyszerűen nem bírtam megjegyezni, hogy ki kicsoda, azt hiszem elég lett volna kevesebb csapattag is.

A regényben megtalálható szerelmi szál véleményem szerint nem kap túl nagy hangsúlyt, számomra nem is volt túl nagy jelentősége, szerintem inkább csak az események színesítésének érdekében van jelen a műben, inkább a pörgős, nyomozós jelenetek kerültek az előtérbe.

Időközönként úgy éreztem, hogy kissé túl könnyen megy a nyomozás, bizonyos helyzetekben mintha a csapat ölébe hullott volna a következő nyom, az újabb válasz a történtekre. Viszont kedvemre való volt, hogy ennek ellenére egyáltalán nem volt kiszámítható a történet alakulása, hisz Lola csapata hiába bukkan újabb és újabb nyomra, válaszra, mégsem tudjuk kikövetkeztetni az összefüggéseket, és a gyilkos kilétét, ennek köszönhetően az olvasó fejében csak a leleplezés pillanatában kerül minden a helyére.

A Halott barátnők egy izgalmas, logikusan felépített, egyedi krimi, amelyet az írónő megkoronázott némi humorral, ráadásul tele van szeretnivaló szereplőkkel, pörgős, akció dús jelenetekkel, s garantáltan megdolgoztatja az olvasók agytekervényeit. Bár a regénynek voltak kisebb hibái mégis azt gondolom, hogy egy zseniális, és nagyszerű irományról van szó, ami magával ragad, s lendületességének köszönhetően folyamatos feszültség van jelen, alig bírtam letenni. Minden sorát élveztem, különösen tetszett, hogy nem épp a megszokott séma szerint alakult a történet, ehhez fogható krimit még nem olvastam korábban.

Ajánlom azoknak, akik kedvelik az esemény dús, pörgős olvasmányokat, amely során az olvasó figyelme egy percre sem lankad, emellett azoknak is, akik még csak barátkoznak a krimi műfajjal, mert a Halott barátnők elolvasása után biztosan rákattannak majd erre a kategóriára.



Idézetek a könyvből: 
"Talán mégsem ismerhetünk egy embert annyira, amennyire hinni szeretnénk."

"Ha elég sok emberrel találkozol, beszélgetsz, és közben alaposan figyeled őket, egy idő után egyszerűen tudod, melyikük mit fog csinálni legközelebb."

"- Valaki elaltatta a kutyákat - tájékoztattam a tehénistálló mögül visszatérő Igort.
- Elaltatta? - nézett rám furcsállóan. - Minket meg akart ölni, a kutyákat meg elaltatta? Micsoda nagylelkűség!"

Kedvenc szereplő: Lola, Cirill
Nem kedvelt karakter: -
Kedvenc rész: az egész történetet nagyon élveztem
Borító: 5/5
Pontozás: 5/5

A könyvért köszönet Cserjési Petrának, 
és az Álomgyár Kiadónak!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése