2016. augusztus 5., péntek

Könyvből Film #1


M. J. Carrey Kiéhezettek című regényének film adaptációja 2016. szeptember 22-én érkezik Magyarországra a Vertigo Média jóvoltából.



Kiadó: Kossuth Kiadó
Kiadás éve: 2016
Fülszöveg:
A ​​történet a jövőben játszódik, az emberiség nagy része egy gyorsan terjedő fertőzés áldozatává vált. A fertőzést egy különleges gomba okozza, amely a szervezetbe jutva átveszi az irányítást a gazdatest idegrendszere fölött. A fertőzöttek, a „kiéhezettek" gyorsan elveszítik személyiségüket, emberi mivoltukat, és egészséges emberek húsával táplálkoznak.
A egészségesek védett városokba húzódtak vissza, vagy „guberálókká" válnak, azaz veszélyes bandákhoz csapódva próbálják túlélni a helyzetet.
Egy jól védett katonai bázison különleges gyerekeket tartanak fogva, egymástól is elzárva. Ők is kiéhezettek, azonban megőrizték emberi tulajdonságaikat sőt, kiemelkedően magas intelligenciával rendelkeznek. A tudósok abban reménykednek, hogy segítségükkel – vagy inkább felhasználásukkal – sikerül megtalálniuk az ellenszert.
Egy napon a kiéhezettek és a guberálók megtámadják a bázist, csak keveseknek sikerül megmenekülniük, köztük az egyik legintelligensebb kiéhezett gyerekkel, Melanie-val. A menekülőknek a kiéhezettekkel zsúfolt városokon át kell eljutniuk a biztonságot jelentő védett területre…


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Road Dahl A barátságos óriás című gyermek- és ifjúsági regényéből  készült film 2016. augusztus 25-től tekinthető meg a mozikban. A könyv korábban Szofi és a HABÓ címmel jelent meg a Móra Kiadó gondozásában, az új címmel és borítóval pedig a Kolibri Kiadó jelenteti meg a regényt augusztus 19-én.




Kiadó: új kiadó: Kolibri Kiadó, első kiadó: Móra Kiadó
Kiadás éve: új kiadás: 2016, első kiadás: 1990
Fülszöveg:
A Hatalmagos Azonáltal Barátságos Óriás, azaz a HABÓ nem közönséges csontkrámcsáló óriás. Ahhoz túlságosan is kedves és gyámbor. Szofi legnagyobb szerencséjére. Ha ugyanis bármelyik másik óriás rabolta volna el az éjszaka kellős közepén, hamarosan felfalta volna reggelire. Amikor Szofi megtudja, hogy az óriások Angliába loholnak, és egészben nyeldekelnek le kedves gyerkedliket, ő meg a HABÓ elhatározza, egyszer s mindenkorra véget vetnek a szörnyűséges emberevésnek!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Jussi Adler-Olsen Palackposta című bestsellerének film adaptációjának bemutatója 2016. augusztus 25-én érkezik, szintén a Vertigo Média jóvoltából.



Kiadó: Animus Kiadó
Kiadás éve: 2014
Fülszöveg:
2009-et írunk. Skóciában egy palackba zárt üzenetet sodor partra a tenger. A foszladozó papíron már alig olvashatók a vérrel írt sorok, amelyben egy testvérpár kér segítséget. A vizsgálódó helyi rendőrök kiderítik, hogy a palackot Dániában dobták vízbe, 1996-ban. Így kerül az ügy a koppenhágai rendőrség döglött aktákkal foglalkozó osztályára, azaz Carl Mørck nyomozó asztalára. Carl, valamint segítői, Assad és Rose gyorsan rájönnek arra, hogy a levelet egy bizonyos Poul Holt írta, akit öccsével együtt raboltak el tizenhárom évvel ezelőtt, ám az eltűnésüket annak idején nem jelentették. De élnek, élhetnek-e még, s ha igen, vajon hol?

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Paula Hawkins A lánya a vonaton című krimi film adaptációja 2016. október 6-án érkezik a mozikba, a Dream Works jóvoltából.


Kiadó: 21. század Kiadó
Kiadás éve: 2015
Fülszöveg:
Ritkaság, ​​hogy egy könyv vezesse több országban egyszerre, szinte az összes fontos sikerlistát. A New York Timesét és a BarnesandNoble-ét, például. Az végképp szokatlan, hogy ezt egy debütáló író tegye.

2015 elején Paula Hawkins regénye berobbant az angolszász piacokra. Ahogy Stephen King fogalmazott, ebben a történetben csak fokozódik és fokozódik a feszültség. Nem véletlenül hasonlítják Hitchkockhoz és Agatha Christie-hez az írót, a Gone girlhez a történetet.

Rachel ingázó, minden reggel felszáll ugyanarra a vonatra. Tudja, hogy minden alkalommal várakozni szoktak ugyanannál a fénysorompónál, ahonnan egy sor hátsó udvarra nyílik rálátás. Már-már kezdi úgy érezni, hogy ismeri az egyik ház lakóit. Jess és Jason, így nevezi őket. A pár élete tökéletesnek tűnik, és Rachel sóvárogva gondol a boldogságukra.
És aztán lát valami megdöbbentőt. Csak egyetlen pillanatig, ahogy a vonat tovahalad, de ennyi elég.

A pillanat mindent megváltoztat. Rachel immár részese az életüknek, melyet eddig csak messziről szemlélt.

Meglátják; sokkal több ő, mint egy lány a vonaton!


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -


Jeanne Ryan Nerve című regénye alapján is készül egy film, a regény hazánkban nem került kiadásra, viszont a történet megelevenedik nálunk is a mozi vásznakon Idegpálya címmel, 2016. szeptember 22-én.



Fülszöveg (angol):
A high-stakes online game of dares turns deadly
When Vee is picked to be a player in NERVE, an anonymous game of dares broadcast live online, she discovers that the game „knows” her. They tempt her with prizes taken from her ThisIsMe page and team her up with the perfect boy, sizzling-hot Ian. At first it's exhilarating--Vee and Ian's fans cheer them on to riskier dares with higher stakes. But the game takes a twisted turn when they're directed to a secret location with five other players for the Grand Prize round. Suddenly they're playing all or nothing, with their lives on the line. Just how far will Vee go before she loses NERVE?

Debut author Jeanne Ryan delivers an un-putdownable suspense thriller.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Patrick Ness Szólít a szörny című ifjúsági regényét is hamarosan láthatjuk a mozikban, pontosabban 2016. október 27-től. 



Kiadó: Vivandra Kiadó
Kiadás éve: 2012
Fülszöveg:
A ​​szörny, ahogy a szörnyek szokása, nem sokkal éjfél után jelent meg.
Conor ébren volt, amikor megérkezett.
Rémálomból riadt fel.
Nem egy rémálom volt ez, hanem az a rémálom,
amit annyiszor álmodott mostanában.
Az, amiben sötét van és vihar és sikoltás.
Az, amiben kicsúszik keze szorításából a másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani.
Amelyik mindig úgy végződött, hogy …

De ez a szörny valahogy másmilyen volt, nagyon öreg és vad, és a legveszélyesebb dolgot akarta Conortól.
AZ IGAZSÁGOT.

Conor rákban szenvedő anyjával él. Rémálom gyötri, amiben kicsúszik keze szorításából egy másik kéz, akárhogy is próbálja megtartani. Aztán megjelenik egy szörny előtte, de az nem a rémálombeli szörny, nem olyan rémisztő, és három történetet mond el neki. A negyediket Conortól várja, amiben Conornak ki kell mondania az igazságot. Az igazságot, amelyben Conor ki meri és ki tudja mondani, hogy legyen már vége a szenvedésnek, legyen már vége az elhallgatásoknak, a félig kimondott mondatoknak, a vele szemben tanúsított lelkét pusztító kíméletnek.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Dan Brown több írása alapján is készült már film, így az Inferno sem maradhat ki a listából, amelyet 2016. október 13-án pillanthatunk meg először a vásznon. 



Kiadó: GABO
Kiadás éve: 2013
Fülszöveg: 
A történelem egyik leghátborzongatóbb irodalmi klasszikusa, a Pokol ihletésére született, és díszletei között játszódó mű Dan Brown eddigi legellenállhatatlanabb és leggondolatébresztőbb regénye; lélegzetelállító versenyfutás az idővel…


Az itt látható filmek közül biztosan megnézem az Idegpályát, A lány a vonatont, a Palackpostát, a Szólít a szörnyet és az Infernot. Ezek közül valószínűleg lesz olyan, amelynél összehasonlítom a könyvet, illetve a filmet.

Nektek melyik film keltette fel az érdeklődéseteket?
Melyik könyvből legyen könyv vs. film bejegyzés? 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése