2015. február 8., vasárnap

Katie McGarry - Feszülő húr (Pushing the Limits 1.) | Értékelés #15




Fülszöveg:
Senki sem tudja, mi történt aznap éjjel Echo Emersonnal, amikor a menő fiúval járó népszerű lányból pletykák tárgya, kirekesztett lett, karján hátborzongató sebhelyekkel. Még Echo sem tud visszaemlékezni a teljes igazságra.
Amikor aztán berobban az életébe Noah Hutchins, a szívdöglesztő, lányfaló, megközelíthetetlen fiú a fekete bőrdzsekijében, és meglepően megértő vele, Echo élete olyan fordulatot vesz, amilyenre sosem gondolt volna. Valószínűleg semmi közös nincs bennük.
Egymás iránti őrült vonzalmuk mégsem foszlik szét, és Echo felteszi magának a kérdést, hogy meddig FESZÍTHETIK A HÚRT, és mit kockáztat azért a fiúért, aki talán megtanítja őt ÚJRA SZERETNI.

Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Kiadás éve: 2014
Fordította: Károlyi Eszter , Neset Adrienn
Oldal szám: 436 oldal


Véleményem:
Noah és Echo
Echoval történt egy baleset, ami során nem segített rajta az a két ember, akire a legjobban számított, sőt az egyikőjük miatt történt a baleset. Az esemény annyira megrázta a lányt, hogy nem tud visszaemlékezni az adott estére.
Mrs. Collins, a tanácsadója próbál segíteni a lányon, de Echo nem bízik benne.
Mrs. Collins nem csak Echo életén szeretne segíteni, hanem Noah-én is, de fiú ellenáll, nem bízik senkiben és nem akarja, hogy a nő segítsen neki.
Echo pénzt szeretne keresni, hogy megjavítsa bátyja kocsiját, így Mrs. Collins felajánl neki egy munkát; korrepetálja Noah Hutchinst. A két fiatal így ismeri meg egymást és nem is sejtik, hogy ennek hatására megváltozik minden...

Számomra lenyűgöző volt az, hogy Noah mennyi mindent megtenne azért, hogy visszakapja az öccseit, még akár a saját, lehetőségekkel teli jövőjét és a szerelmet is feladná értük. Az is tetszett, hogy Noah kész volt megváltozni, illetve felhagyott rossz szokásaival  Echo kedvéért .

A mellékszereplők közül kedveltem Beth-t és Isaiah-t. Igaz, hogy a Beth bizonyos helyzetekben nagyon tapintatlan volt , mégis tetszett vagánysága. Isaiaht -t pedig azért kedveltem, mert kedves volt és vicces.


Külön szeretnék megemlíteni két szereplőt a könyvből, akik az agyamra mentek.
Az egyik ilyen szereplő Grace volt. A lány Echo legjobb barátnőjének vallotta magát, mégis ahogy Echo lecsúszott a népszerűségi ranglétrán, Grace kerülte a lányt. Egyszerűen nem bírom felfogni, hogy ezek után mégis hogy volt képes Grace Echo barátnőjének nevezni magát?  Echo talán még egy ideig rosszul is érezte magát, mert nem felelt meg a lánynak. Echo helyében legalább elküldtem volna melegebb éghajlatokra a "barátnőjét".
A másik szereplő pedig Echo anyja. Egyszerűbb volt magát sajnáltatnia, ahelyett hogy belegondolt volna, hogy a lánya mégis mit érezhetett, mindent a betegségére fogott. Szerintem egy önző és szörnyű anya volt.

Bár idáig nem sok young adult könyvet olvastam, mégis ez a könyv tetszett idáig a legjobban. Igaz, hogy bizonyos helyzeteknél egy kicsit hasonlított a Nyugalom tengerére, mégis szerintem a Feszülő húr jobb volt, számomra többet adott.
Noah és Echo hasonlítanak egymásra, még ha az elején nem is tudnak róla; mindketten lelkileg sérültek a múlt eseményei miatt.
Bár a történet elején már tudunk meg információkat a két szereplőt kísértő múltról, mégis izgalmas maradt a történet, mert ahogy haladunk a történetben az írónő fokozatosan újabb információkat szivárogtat az olvasóknak, így csak a történet végére derül ki a teljes igazság, illetve folyamatos rálátást kapunk a két fiatal érzéseire, gondolataira és lelki állapotára.


Ajánlom a könyvet azoknak, akik szeretnének egy jó YA könyvet elolvasni és szeretik az olyan történeteket, amely reális, a valóságban is előforduló helyzeteket és érzéseket mutat be.


Kedvenc szereplő: Noah, Mrs. Collins
Nem kedvelt szereplő: Grace, Luke, Echo anyja
Kedvenc rész: Echo visszanyeri az emlékezetét, Echo és Ashley beszélgetése a kórházban, Echo és apja beszélgetése a kórházban, Noah döntése az öccseivel kapcsolatban
Borító: 5/5
Pontozás: 5/3,5

Ha érdekesnek tartod a könyvet és meg szeretnéd venni, akkor itt megrendelheted a kiadótól.

Az írónő megírta a mellékszereplők között említett Beth történetét is, ami már nálunk is megjelent, itt több információt megtudhatsz a könyvről.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése