2016. szeptember 5., hétfő

Várható megjelenések #2 2016. Szeptember


Összegyűjtöttem nektek, hogy melyik könyvek fognak megjelenni a szeptemberi hónap folyamán, egy picit korábban szerettem volna nektek megmutatni a szeptemberben érkező könyveket, de remélem, hogy attól még találtok olyan olvasnivalót, amely felkelti az érdeklődéseteket.


John Cure - A fekete esernyős férfi
Kiadó: Mogul Kiadó
Oldal szám: 464 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.26.
Fülszöveg:
1980-ban Dobogókőn egy magára hagyott gyereket találnak az erdőben. A kisfiú állami gondozásba kerül, ahol a nevelők legnagyobb döbbenetére furcsa dolgokat produkál: alvás közben lebeg az ágya felett, előre megjósolja a közeljövő eseményeit, valamint csupán az érintésével képes halott állatokat visszahozni az élők sorába. Aztán egy hideg, téli napon három öltönyös férfi elviszi magával

2015-ben több magyar nagyvárosban ahogy a világ számos pontján különös hangokat lehet hallani. Az apokaliptikus hangról (Apokalipszis Harsonái) készült videók elárasztják az Internetet. A hangokat követően az esetek helyszínén minden alkalommal felbukkan egy titokzatos férfi, aki a legnagyobb melegben is fekete, jól szabott öltönyt és kalapot visel, kezében pedig egy fekete esernyőt tart. Azok, akik találkoztak vele, az arcvonásaira egyáltalán nem emlékeztek, de az feltűnt nekik, hogy a kortalannak tetsző, kifogástalan modorú és öltözetű férfi lábán mindig poros volt a cipő.

Egy kelet-magyarországi kisvárosban öt különös alak figyeli és elemzi titokban a város lakóit: Kristálygyerekeket keresnek. Egyik célpontjuk Szofi, a fiatal hobbifotós újságírólány, aki legjobb barátjának segítségével kutat a különös hangok után. Nyomozásuk során nem csak elfojtott, egymás iránti érzelmeikkel kell szembenézniük, de hamarosan üldözött vadként az életükért kell küzdeniük, mert egy távoli galaxis katonái, és a magyar titkosszolgálat is rájuk vadászik.

Elképzelhető, hogy idegen civilizációk titkos bázisai találhatók a Földön már az idők kezdete óta? Kik azok az elnyűtt ruhájú alakok, akik minden helyzetet pár lépéssel előttünk már ismernek? Akik érintésükkel vagy tekintetükkel képesek fájdalmat okozni, teljesen lebéníthatnak, és az emlékeinket is törölhetik?

És mi van akkor, ha a dinoszauruszokat elpusztító aszteroida egy űrhajó volt, és a Földön mi magunk vagyunk az idegenek?

A népszerű szerző, John Cure új regénye, izgalmakkal és különös eseményekkel teli misztikus sci-fi thriller, ami torkon ragadja, és egy pillanatra sem ereszti az olvasót.



Catherine Banner - Ház az éj peremén
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldal szám: 384 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.15.
Fülszöveg:
Castellamare mesébe illő szigete éppen annyira van a szárazföldtől, hogy elfelejtsék, de nem elég távol ahhoz, hogy a világ bajai ne érjék el. A Szicílián is túli, apró sziget életének középpontjában egy murvafürttel benőtt kávézó áll, ami becsalogatja a szigetlakókat beszélgetni, kártyázni, pletykálni. Castellamare hagyománytisztelő lakosainak nyugodt és csöndes életét azonban teljesen megváltoztatja a két világháború, a gazdasági világválság, a fasiszta fenyegetés és az új, modern világ kihívásai.

Közel egy évszázadon át követhetjük az Esposito család sorsát titkokon, rejtélyeken, megpróbáltatásokon és áldozatos küzdelmeken át. Megismerhetjük a lelenc doktorból lett mesegyűjtő kocsmárost, a bölcs lelkészt, a szép és okos tanítónőt, a boszorkányos grófnőt, a sziget kíméletlen kényurát, a szigeten raboskodó hadifogoly költőt, a fura vadóc lányt, aki a család alappillére lesz és a mítoszteremtő szenzációt: a tenger hullámaiból véresen előbukkanó angol katonát, aki nem csak a szigetbe szeret bele...

Szerelem, szenvedély és barátság, keserű rivalizálások és családi viszályok, legendák és babonák szövik át ezt a klasszikusan szép családtörténetet, amelynek helyszíne az isten háta mögötti, hol fojtogató, hol életet adó sziget és a kéklő mediterrán tenger.


Chanda Hahn - Tündérkönyv (Balszerencsés tündérmese 3.)
Kiadó: Maxim Könyvkiadó
Oldal szám: 288 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.15.
Fülszöveg:
Mina belefáradt, hogy a mesebeli küldetések folyton próbára teszik. Épp azon gondolkozik, hogy véget vet ennek az egésznek, mikor merengéséből füstszag riasztja fel. Mire észbe kap, otthonát már elborították a lángok, így mindent hátrahagyva kell elmenekülnie. Mina csodával határos módon kijut az égő épületből, ám öccsének, Charlie-nak nem volt ilyen szerencséje… 
Mina próbál talpra állni, és szembeszállni végzetével a tragédia után, mikor váratlanul felbukkan egy titokzatos alak, aki megzsarolja őt. A lány kénytelen minden veszélyt vállalva engedelmeskedni. A helyzetét csak nehezíti, hogy le kell győznie Brody iránt táplált szerelmét.
Eközben Jared, Mina tündér segítője mindent megtesz, hogy megóvja a lányt, de ő sem képes minden pillanatban mellette lenni. Így amikor Mina ráébred, hogy nincs más választása, egyedül lép át a tündérvilágba. Az ismeretlen hely ugyan varázslatos, de halálos veszélyeket is rejt. Mina, dacolva a nehézségekkel, mindent elkövet hogy felkutassa és elpusztítsa a mesebeli világ leggonoszabb lényét, Teague-et. De lehet, hogy ezzel követi el élete legnagyobb baklövését?


L. S. Hilton - Maestra
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 350 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.15.
Fülszöveg:
Hová ​​mégy, amikor már túl messzire mentél?

A határtalan gazdagság elképzelhetetlen helyeken lappang…

Nappal Judith Rashleigh egy londoni aukciós ház túlhajszolt asszisztense. 
Éjszaka pedig hostess a főváros egyik leghírhedtebb pezsgőbárjában. 
Megváltoztatta akcentusát, és mindent megtanult a különböző borokról, a desszertes villa helyes használatáról, de legfőképp a diszkréció művészetéről. Megtanult jó kislánynak lenni. De amikor egy sötét titok leleplezéséért kirúgják őt a művészeti világ szívéből – és a jobb életre való törekvései romba dőlnek –, egy rég elfeledett baráthoz fordul. Egy baráthoz, aki minden megalázást egyenes háttal és kifejezéstelen arccal fogadott: a dühhöz.

Minden határt átlép.

Vakmerőnek érezve magát elkíséri a pezsgőbár egyik leghatalmasabb kliensét a francia Riviérára, de ismét egyedül találja magát egy végzetes baleset következtében. A folyamatos küzdelemtől és a lassú előrehaladástól elfáradva Judith ráébred valamire: ha valaki mássá kell válnod, a magány jó hely a kezdésnek. És ő már nagyon rég óta magányos.

A Maestra egy magával ragadó, vad thriller – kezdőkötete a borotvaéles trilógiának, amelyben bemutatkozik a sötéten ellenállhatatlan Judith Rashleigh: a femme fatale, akinek sebezhetősége és kegyetlensége bizonytalanságban tartja az olvasót az utolsó oldalig.


Sophie Jackson - Egy csepp remény (Egy font hús 2.)
Kiadó: Libri
Oldal szám: 472 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.09.
Fülszöveg:
Max OHare képtelen elengedni a múltat. Legjobb barátja nélkül nem élte volna túl a gyönyörű szőkeség, Lizzie tragikus elvesztését, és rég a drogosok poklát járná. Kap még egy esélyt a sorstól Az elvonón ugyan végigmegy a gyógyulás tizenkét lépcsőjén, de indulatos marad, és nem enged közel magához senkit.
Grace Brooks lelkébe égett a seb, amit az a férfi ejtett, aki felesküdött, hogy tisztelni és védelmezni fogja. A lány messzire menekül, és titkait mélyen magába zárja. Az egyikük érezni akar, a másik elrejtőzik az érzések elől. Melyikük lesz elég erős, hogy a szerelem erejével átüsse a falat?
Sophie Jackson trilógiája a tiltott szerelem édességéről és veszélyéről az interneten lett szenzációs siker. Jodi Ellen Malpas, Jamie McGuire, Katy Evans és Smanatha Young rajongóinak kötelező.


Meredith Wild - Hardline (Rád kattanva 3.)
Kiadó: Libri
Oldal szám: 348 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.15.
Fülszöveg:
Blake Landon olyan férfi, akinek mindene megvan – mesés gazdagság, ellenállhatatlan sárm és Erica Hathaway szerelme. A pár többször is megjárta a poklot, és amikor az élet könyörtelenül szétválasztotta őket, valahogy mégis mindig visszataláltak egymáshoz, erősebben és szerelmesebben, mint valaha.
Erica még soha nem állt ennyire közel ahhoz, hogy kimondja a boldogító igent. Ám a végleges elköteleződés határán sötét titokra bukkan Blake múltjából. Eltökélve, hogy kideríti, kicsoda is Blake valójában, kinyit egy ajtót, amely olyan világba vezeti, ami még a lány legvadabb fantáziáit is túlszárnyalja…

Meredith Wild a New York Times és az USA Today bestsellerszerzője, díjnyertes regényeit több millióan olvassák világszerte. Meredith az egyetem elvégzése után sikeres vállalkozó lett, szabadidejében pedig megvalósította gyermekkori álmát, amikor megírta élete első regényét. Azóta könyvkiadót alapított, többek között a Calendar Girl sorozatot is ő indította világhódító útjára.



Arwen Elys Dayton - Traveler (Klánok háborúja 2.)

Kiadó: Libri
Oldal szám:
Tervezett megjelenés: 2016.09.10.
Fülszöveg:
Azon az éjszakán, amikor Quin Kincaid felesküszik Keresőnek, új történet kezdődik a számára. Már nem kislány többé, véres és barbár örökség birtokába kerül. Apja gyilkos. Nagybátyja hazug. Anyja sérült. A fiú, akit egykor szeretett, bosszúra szomjazik…
Gyerekkori barátja, Shinobu az egyetlen, akiben vakon megbízhat. Együtt keresik a válaszokat, ám minél mélyebbre ásnak a múltban, annál sötétebb dolgokra bukkannak. Régen eltűnt Kereső-családok, éjfekete szövetségesek és egy gonosz terv, amelyet generációkkal korábban szőttek, hogy örökre eltörölje a hagyatékot.

A nagysikerű SEEKER folytatása téren és időn át száguld velünk a középkori Skóciából a távoli jövőbe, drogbárók, lidércek, harcosok és gyógyítók között, ahol a mindent elsöprő fegyver, az athame megszerzéséért vívott harc kezdődik. A Klánok háborúja a Trónok harca rajongóinak új kedvence.


Robert Masello - Az Einstein-prófécia 
Kiadó: 21. század Könyvkiadó
Oldal szám:
Tervezett megjelenés: 2016.09.26.
Fülszöveg: 
A második világháború legvadabb napjaiban, 1944-ben egy fiatal hadnagy Lucas Athan talál egy szarkofágot, mely egy egyiptomi sírból származik.
A Princeton egyetemre Amerikába szállíttatja, mert feltételezi, hogy a briliáns régész Simone Rashid képes lesz megfejteni a rejtélyt és ki tudja nyitni a szarkofágot. A titokra azonban, amit a lelet rejt, egyikük sem számított.
Mert az magának Albert Einsteinnek szörnyű jövendölése…

Robert Masello az Egyesült Államok egyik legsikeresebb történelmi és misztikus krimi írója, regényeit 15 nyelvre fordították le.



Michael D'Antonio - Soha nem elég
Kiadó: Trivium Kiadó
Oldal szám: 488 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.22.
Fülszöveg:
A ​​Pulitzer-díjjal kitüntetett nagyszerű amerikai újságíró, Michael D'Antonio nagy fába vágta a fejszéjét, amikor elkészítette napjaink legismertebb emberének, az amerikai politikai rendszert a fejetetejére állító Donald Trumpnak részletes, elképesztő titkokkal és leleplezésekkel teli életrajzát.

Michael D'Antonio nagy gonddal megírt, minden apró részletre kiterjedő könyvéből választ kaphatunk ezekre a kérdésekre. Megtudhatjuk, hogyan gondolkozik Trump. Kiderül, hogy milyen ember volt a nagyapja és az apja. A könyv lapjain a szemünk láttára ismerheti meg lenyűgöző, gyönyörű feleségeit. Tanúi lehetünk a házasságkötést megelőző könyörtelen tárgyalásoknak, a káprázatos esküvőknek és a viharos válásoknak is.
A szókimondó könyv arra törekszik, hogy bemutassa Trump összetett személyiségének minden részletét. Nemcsak a bírálói és az ellenfelei kapnak szót, de a rajongói is és azok is, akik hosszú éveket közvetlen a közelében dolgozva mind a mai napig esküsznek arra, hogy Donald ugyan nagy elvárásokat támasztó, de megbízható, korrekt főnök, aki hajlandó tűzbe menni azért, akit szeret.


Papp Dóra - Tükörlelkek 2.
Kiadó: Ciceró Könyvstúdió
Oldal szám: 496 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.13.
Fülszöveg:
Orsi és Kriszti nem is lehetnének távolabb egymástól.
Fekete Orsolya ezúttal olyan helyzetbe sodorta magát, amiből csak segítséggel tud kimászni: muszáj lazítania a falakon, amikkel körbevette magát, különben teljesen egyedül marad. Eszter az egyetlen támasza, de legjobb barátnőjét túlságosan lefoglalja a szerelem. Orsinak helyre kell hoznia a viszonyát Olivérrel és Paullal, ráadásul az édesanyjával is egyre furcsábban alakul a kapcsolata. És persze ott van Zsolt meg Rágógumi is, akik változatlanul szúrják a szemét…
Péterfi Krisztina felhőtlenül boldog a budapesti kirándulás után, ám rá kell jönnie, hogy egyre kevesebb ideje jut a szerelemre, Vikire, és a táncra is. A felvételi miatt hatalmas rajta a nyomás, nem találja a helyes irányt a jövőjéhez vezető úton. Mindennek a tetejébe ott van Tragédia, aki ellenségként tekint rá, hiába szeretne Kriszti ezen változtatni. Pedig eljön az idő, amikor kénytelenek lesznek szóba állni egymással…


Leitner Olga - Púder nélkül
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 256 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.12.
Fülszöveg:
Szingli vagy és valakinek ez nem tetszik? Anya vagy és úgy érzed, nem vehetsz fel egy normális ruhát, mert beszólnak? Néha az élet minden területén elvárják, hogy nő legyél, és ezt nem bírod? Fiatalnak érzed magad, de látva a tiniket úgy gondolod, hogy egy évezred választ el a mai trendektől? Nem mindig jó a szex? Egy kicsit mosd le a púdert, és kezeld lazán a dolgokat!

Leitner Olga legújabb könyvében eredeti, sőt néha meghökkentő válaszokat találsz többször feltett kérdésekre. Ha kell egy kis leitnerolgis sodrás, ha kíváncsi vagy egy valódi nő néha megalkuvást nem tűrő véleményére, akkor épp azt a könyvet tartod a kezedben, amit neked találtak ki.



Szőcs Henriette - A hűség a kutyáknak való - egy szexturista feljegyzései
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 224 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.05.
Fülszöveg:
Hogyan lesz az örökösen másokat pátyolgató, támogató nőből tökéletes szexturista?

Adott egy nő, aki elhatározta, hogy boldog lesz. Mert az jót tesz az egészségének. Különben is annyiszor ráfázott már. Nem gyámolítót keres, nincs szüksége senkire, hogy eltartsa, öntörvényű és szabad. Ő választ, hogy kivel, melyik városban és hogyan szexel. Sokat megtud a férfiakról, de még többet magáról. Meg arról, hogy az élet nem egy tündérmese. Ha éjfélkor elveszíted a cipőd, egyszerűen részeg vagy. Szőcs Henriette hősében mindannyian benne vagyunk egy kicsit, azzal a különbséggel, hogy ő meg is teszi, amiket legtöbben nem merünk. Irigyeljük? Lehet. De lehet nincs is miért. 
Egyetlen hely van, ahol a romantika megelőzi a szexet, az a szótár.


Tímár Gábor - Isteni igazság
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 368 oldal 
Tervezett megjelenés: 2016.09.05.
Fülszöveg:
A második világháború javában dúl, a Harmadik Birodalom egyre erősödik.

Paul egy kadétként tisztté avatott, tehetséges német katona, akinek a csatatéren kell nemcsak felnőtté, de háborús hőssé is válnia. Eszter a nácik, aztán a szovjetek elől menekülő, családjától elszakított magyar zsidó lány. Életük egy váratlan, sorsdöntő pillanatra összefonódik, majd attól kezdve a harcok megpróbáltatásai, a nehéz döntések és hitük megrendülése mellett még egy akadállyal kell szembenézniük: a távolsággal.

Vajon győzedelmeskedhet-e két megtört lélek a háború borzalmai felett? 

Amikor Strauss a vállára tette a kezét, Paul megfordult.
- Mondd, öregfiú, hol szedted ezt a gyönyörű kis zsidó lányt?
Paul meghökkent.
- Honnan veszed, hogy zsidó?
- Amikor anyám meghalt két éves koromban, apám egy zsidó nőt vett feleségül. Ő nevelt fel engem. A gesztusai, hanghordozása, mozdulatai, mind olyanok voltak, mint Eszternek.
Paul kiengedett egy sóhajt és ránézett Straussra.
- Ma este, az utolsó pohár kékfrankosom mellett elmesélem.


Virág Emília - Boszorkányszelídítő
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 368 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.19.
Fülszöveg:
A lidércszerető furcsa szerzet: attól boldog, ha minden kívánságod teljesíti, miközben a pusztulásod okozza. Ha mázlid van, besétál néhány manó, a kertésznadrágos fajtából, és felteszi az egyetlen értelmes kérdést: Hol az arany?! Márpedig Adrinak szerencséje van: budapesti albérletében, a dohányzóasztal alatt átjáró nyílik, s egy boszorkánnyal meg egy lidérccel együtt az arany keresésére indulhat. A lány azonban kincsek helyett valami sokkal értékesebbet, egy igazi párt talál, akire a bajban is számíthat, és aki nemcsak azt mondja neki, amit hallani akar, hanem az őszintét. Amúgy Adri ezt az egész ügyet a likkal, a manókkal, a boszorkánnyal meg a lidérccel tényleg kihagyta volna...


Justin Ryan - Tippek és trükkök Pokémon GO-játékosoknak
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 104 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.22.
Fülszöveg:
Titkos tanácsok a mesteri játékhoz

A Pokémon GO hihetetlen gyorsasággal terjedt el az egész világon. Rengetegen játsszák, de ezzel a könyvvel végre valóban mindenkiből, tanácstalan kezdőből és tizenötös szintű vadászból is győztes válhat a Pokémonok világában. 

A Tippek és trükkök Pokémon GO-játékosoknak az általános játékmeneten vezet végig, és közben ügyes praktikákat árul el többek között: 
– a nagyon kevés szabályt ismertető játék elkezdéséről, 
– a Pokémonok elfogásáról, legyen szó Pidgey-ről vagy Growlithe-ról, 
– a PokéStopokon felvehető tárgyakról, amikkel jobb játékos lehet belőled, 
– az erős Pokémon fejlesztésének módszereiről, 
– és ami a legjobb: az edzésről és a harcról is!


Justin Ryan Tippek és trükkök Pokémon GO-játékosoknak: A harc
Kiadó: Athenaeum Kiadó
Oldal szám: 104 oldal
Tervezett megjelenés: 2016.09.22.
Fülszöveg:
Az elfogás és a harc technikái, fortélyai és titkos fogásai
Ha már ismered a játék alapjait, ideje magasabb szintre lépni! 

A Tippek és trükkök Pokémon GO-játékosoknak: A harc! az edzőtermekben folyó csatákról árul el mindent, amit a győzelemhez tudnod kell. Többek között azt:
– hogyan fejleszd és erősítsd meg Pokémonjaidat az eredményes bevetéshez, 
– melyik fajta Pokémon melyikkel veheti fel a versenyt, íbr/> – hogyan harcolhatsz ügyesen: mikor támadj, térj ki és mikor menekülj, 
– hogyan készülj fel a különleges támadásokra, 
– melyik Pokémon lehet a legkeményebb ellenfeled, és hogyan győzheted le még őt is.


A felsorolt könyvek közül a Maestra és A fekete esernyős férfi keltette fel az érdeklődésemet.
Ti melyik könyvet olvasnátok el szívesen? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése