2016. július 1., péntek

Rebecca Chance - Luxus és csók | Értékelés #63



Fülszöveg:
Amber, a gyógyszerfüggő szupermodell lassan kiöregszik a friss szépségek közül, de tényleg csak a szexipar az egyetlen út a számára?
Skye egy éjszakai klub egzotikus táncosnője, aki bármilyen feladatot elvállal, csak hogy célt adjon kokainnal felpörgetett életének.
Joe, a harmincas filmsztár jófiús hírnevét és újabb milliókat ígérő házasságát csak a szexfüggősége veszélyezteti.
Petal, a világhírű rockzenész elkényeztetett lánya meg van győződve arról, hogy szupersztár lesz belőle, s bárkin átgázol céljai elérése érdekében.

Vajon a 30 napos luxus elvonókúra alatt meg tudnak szabadulni függőségüktől, s képesek a saját kezükbe venni sorsuk irányítását?

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2016
Eredeti cím: Bad Grils
Oldal szám: 558
Téma: rehabilitáció, függőség, szerelem, gazdagság, London, Kalifornia, hírnév, chick lit


Véleményem:
A történet főszereplői; Amber, a 27 éves, gyönyörű topmodell, akiért minden férfi epekedik, ám megvannak a saját démonai, ugyanis gyógyszerfüggőségben szenved modell karrierjének kezdete óta, gyógyulása érdekében rehabilitációs központba kell vonulnia. Petal, a híres rock zenész, Gold lánya, aki feltűnő megjelenése és botrányos bulizásai miatt híresült el a címlapokon. Apja megelégeli a fiatal lány példaértékűnek nem nevezhető viselkedését, emellett kokain fogyasztási problémái is vannak a csemetének, így elküldi egy rehabilitációs központba. Joe, a híres filmsztár, akinek menyasszonya az A-listás Jennifer Down. A férfi imádja a nőket, többször is betér egy-egy éjszakai klubba, egyik látogatásáról egy újság cikk jelenik meg, így szexfüggőség miatt beköltözik az egyik jó hírű rehabilitációs központba. Skye, az éjszakai bárban dolgozó táncosnő, akit megbíznak egy munkával, ami szerint rehabilitációs központba kell mennie, azt mondván, hogy szexfüggő, s nagyon bizalmas kapcsolatot kell kialakítania a híres színésszel, Joe Jeffreysszel.



Számomra kissé túl hosszú volt a bevezető rész, ugyanis 185 oldalon keresztül kapunk ismertetőt a szereplőkről. Természetesen fontos, hogy kellően megismerjük a karaktereket, de szerintem a szerző kissé túlzásba esett, s elveszett a részletekben, így az elő rész terjedelme nagyobbra sikerült.

Maga az alaptörténet nagyon megfogott, érdekes volt, hogy a cselekmény egy rehabilitációs központban játszódik, de mégsem azt kaptam, amit vártam. Azt hittem, hogy az írónő jobban előtérbe helyezi a személyiség fejlődést, illetve a lelki gyógyulást. Ezt a folyamatot egyedül Ambernél lehetett érzékelni, a többi szereplő vagy alig változott, vagy pikk-pakk sikerült átmennie ezen a változáson.

A szereplők közül Petal számomra egy elviselhetetlen, önző, törtető, hisztis, éretlen karakter. Mindig mást hibáztatott saját helyzete miatt, ahelyett, hogy magába nézett volna. Érthető, hogy megviselte szüleinek cselekedete, de véleményem szerint 20 évesen nem így kellett volna viselkednie, több sütnivalója is lehetett volna. A történet során enyhe jellemfejlődésen esik át, amely igen csekély ahhoz, hogy a borzalmas jellemét teljesen maga mögött hagyja.

Joe egy tipikus filmsztár karakter volt, akiért minden nő odavan, emellett egy beképzelt, felfuvalkodott, érzések nélküli alakként viselkedett, akiről végül kiderült, hogy maga a megtestesült jóság, tele igazi önzetlen érzésekkel, tettekkel.

Amber mindvégig anyja, Slava akarata szerint élt, fejet hajtva az asszony parancsai előtt, így döntésképtelenné vált, s szinte elveszítette saját énjét. A rehab során erős személyiséggé formálódott, és mikor visszatért anyjához, határozottan kiállt döntése mellett.

Slava számomra már az első perctől kezdve unszimpatikus volt, sejtettem, hogy annyira nem elesett, mint ahogyan azt előadta. Jó létet akart, hogy a megálmodott életszínvonal megmaradjon, anyához méltatlan tettekre is képes volt.

Skye volt az a karakter, akin túl nagy jellemfejlődés nem volt észlelhető. Már az elején érzékelhető volt, hogy szeretnivaló karakter annak ellenére, hogy mivel keresi a kenyerét. Néhol bután viselkedett, néhol kissé könnyűvérű volt, néhol pedig túl pénzorientált, mégis kedveltem. Amberrel való viselkedésén is látszik, hogy jószívű, igaz, amikor féltékenységből cselekedett, akkor hibás tetteket hajtott végre, amit később megbánt, ennek ellenére kedveltem.

A történet során nem tetszett, hogy bizonyos karakterekből kissé tipikus szereplőket alkotott az írónő, ilyen például számomra Joe, és Dr. Lucy.

!!! SPOILER !!!

Dr. Lucy viselkedése számomra botrányos volt, igaz, hogy csak egy mellékszereplőről van szó, mégsem tudom megérteni, hogy az auktor miért alkotta ennyire felszínesre Lucy karakterét. Attól, mert ő a megcsalt menyasszony, attól nem hiszem, hogy így kellett volna reagálnia, emberek módjára is viselkedhetett volna, főleg, hogy orvos, így kulturáltabb cselekedetet vártam el tőle. Így csak egy botrányt generáló, tipikus megcsalt nő, sablonos jellem.

-SPOILER VÉGE –


Voltak helyzetek, amikor úgy éreztem, hogy egy szappan opera közepébe csöppentem, s néhány szereplő számomra sablonosan viselkedett, mint ahogy azt már kifejtettem. Összességében tetszett ez a regény, fenntartotta az érdeklődésemet, szórakoztató volt, lekötött, bár kissé sok botrányt vitt bele a szerző, emellett erotikus jelenetekkel, kusza szerelmi szálakkal, luxussal és csókkal fűszerezte a történetet.



Idézetek a műből:

"-Egek, ó egek! – mondta Joe. Megràzta a fejèt, szeme csillogott ès a doboz Camelèrt nyúlt.- A szex-rehab foglya vagyok àlmaim nőjèvel ès tilos akàr egy ujjal is hozzànyúlnom!

-Hidd el nekem, szivi- mondta őszintèn- , ez lesz èletem leghosszabb istenverte hónapja!"

"Túl sok hírességet látott részegen és durván viselkedni ahhoz, hogy bárkit is tiszteljen. Tízévesen tágra nyílt szemmel végignézni a szobád ablakából, ahogy a tökéletes házasságáról és szuperegészséges, makrobiotikus étrendjéről híres, gyönyörű énekesnő lerészegedik a tequilától, levetkőzik, meztelenül beleugrik a medencébe, lesmárolja valamelyik lányzenekar egyik tagját, aztán lehányja saját magát… na, ezek után nehéz bárkinek is elhinni, amit mond."

"Világklasszis csók volt. A férfi pontosan tudta, mit csinál; mire a lány felemelte a kezét, hogy ellökje, már a varázsa alá került és a keze lehullott ahogy a férfi alaposan, hosszan csókolta. Végül Joe vetett véget a csóknak: önelégült arckifejezéssel dőlt hátra és így szólt:
– Nos, abszolút megvan köztünk a kémia…
– Neked még egy döglött kecskével is meglenne a kémia – jegyezte meg a lány kábán, mire a férfi még elégedettebben mosolygott. Amber egy pillanatig nem is mozdult, míg magához nem tért, majd előrehajolt és keményen arcul ütötte Joe-t."

Kedvenc szereplő: Amber, Skye
Nem kedvelt szereplő: Petal, Slava, Linda
Kedvenc rész: Amber kiáll magáért anyjával szemben, A premier, Dr. Raf és Amber közös jelenetei
Pontozás: 5/4
Borító: 5/4

A könyvért köszönet az Athenaeum Kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése