2016. július 27., szerda

Borító leleplezés #8 Tabitha Suzuma: Forbidden – Kimondhatatlan


Már nem is tudom, hogy mikor volt utoljára borító leleplezős bejegyzés, egy biztos, hogy már jó rég, de most lehull a lepel egy hamarosan megjelenő, különleges regény borítójáról.

A Forbidden - Kimondhatatlan egy különleges regény, ami két testvér vállalhatatlan szerelméről szól, ami legalább annyira lebilincselő, mint amennyire ellentmondásos.
Az érzékenyen megírt, felkavaró történet a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában 2016 őszén lát napvilágot.


Kötéstípus: kartonált
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó Kft.
Eredeti cím: Forbidden
Fordító: Molnár Edit
Kategória: drámai, elgondolkodtató, meghökkentő, szerelem, YA

Fülszöveg:
A szerelem nem ismer határokat…

Lochant és Mayát a testvéri szálakon túl mindig is mély barátság fűzte egymáshoz. Mivel alkoholista anyjukra nem számíthatnak, közösen nevelik három kisebb testvérüket. Ez a megpróbáltatásokkal teli élet – és a köztük lévő tökéletes összhang – a megszokottnál jóval közelebb hozza őket egymáshoz.

Olyan közel, hogy végül egymásba szeretnek. Lochan és Maya tudja, hogy a kapcsolatuk vállalhatatlan, és nem folytatódhat tovább. Ám tehetetlenek, mert amit éreznek, az semmihez sem fogható...Részlet a könyvből:
„– Senki sem állhat az utunkba. Legalábbis addig, amíg mindketten ugyanazt akarjuk. Egy percig se hidd, hogy amit teszünk, az rossz, Lochie. Ez a többiek véleménye, az ő problémájuk, az ő hülye szabályuk, az ő előítéletük. Mind tévednek, mert nem látnak tovább az orruknál, mert kegyetlenek…”

„– Maya, kérlek, figyelj rám egy kicsit! Félreértesz! Én csak azért mondtam azokat a dolgokat, mert beleőrülök, hogy egy fedél alatt lakunk, de csak akkor… csókolhatlak vagy ölelhetlek meg, ha más nem látja. Olyan jó lenne, ha nem kellene titkolóznunk, ha megfoghatnám a kezed, ha rendesen megcsókolhatnálak, megölelhetnélek. Ha megtehetném azt a sok kis apróságot, ami másoknak magától értetődő! Szabad akarok lenni, nem akarok azon görcsölni, mi lesz, ha valaki rajtunk üt és szétválaszt minket, értesíti a rendőrséget, elviteti a kicsiket, és mindent tönkretesz. Nem bírnám elviselni, hát nem érted? Azt akarom, hogy te legyél a barátnőm, de megkötések nélkül.”

A szerzőről:


Tabitha Suzuma Londonban született. Gyűlölte az iskolát, ezért mindig a hátsó padban ült, és történetek írásával ütötte el az időt. Sosem bukott le, mert a tanárai azt hitték, jegyzetel. Az egyik tanára azt írta bizonyítványába: sokkal jobb eredményeket érhetne el, ha levenné a lábát a padról. Suzuma a mai napig ebben a pózban ír: dönthető támlájú karosszékben, ölében a vezeték nélküli billentyűzetével.Szülei tiltakozása ellenére Suzuma tizennégy éves korában kimaradt az iskolából. Táncot tanított és agyi rendellenességgel született gyerekekkel foglalkozott, végül levelezőn leérettségizett, és francia irodalom szakon szerzett diplomát. Ezután angoltanárként, informatikusként, fordítóként és általános iskolai tanárként dolgozott. 2004-től főállású író és magántanár. Könyveit több díjra is jelölték. Eddig elnyert elismerései: Young Minds Award, Stockport Book Award, Premio Speciale Cariparma.

Külföldi (német) megjelenés borítója


Magyar megjelenés borítója

Őszinte leszek, nekem kicsit túl egyszerű ez a borító, maga a drótból készült szív ötlete tetszik, de szerintem némi díszítés kellene még hozzá, úgy ahogyan azt a német borítón is láthatjuk, mert így igencsak elvész a nagy feketeségben.
A tipográfiával semmi problémám, a betűtípusok szerintem jól el lettek találva, főleg a címnél nagyszerű, hogy határozott, vastag, nagy betűkkel van írva, ugyanis mondhatni ez az egyetlen figyelemfelkeltő jelenség a borítón. 
Egyébként maga a történet roppantul felkeltette az érdeklődésemet, mivel nagyon szeretem az egyedi, nem megszokott történeteket, és azt gondolom, hogy a Kimondhatatlan esetében pontosan ilyen írásról van szó, ugyanis egy szokatlan, tabuként kezelt téma áll a mű középpontjában, nagy kíváncsisággal várom ezt a nem mindennapi eseményekkel gazdag regény megjelenését.


Nektek mi a véleményetek azokról az írásokról, amelyek középpontjában tabu témák állnak?
Mit gondoltok a borítóról és Tabitha Suzuma hamarosan megjelenő regényéről?

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése