2016. május 2., hétfő

Klausz Melinda - A közösségi média nagykönyve | Értékelés #58


Fülszöveg:
Ma már szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ne említenék meg a Facebook, YouTube vagy éppen a lájkolni szavakat. A közösségi média felülete olyannyira mindennapjaink részét képezi, hogy ezen beszélgetünk ismerőseinkkel, nézünk filmeket vagy éppen olvasunk híreket. Mindennapjaink mellett vásárlási szokásainkat is befolyásolják ezek a felületek, vállalkozóként, cégként azonban nem minden esetben a leghatékonyabb módon vagyunk rajtuk jelen.


A közösségi média nagykönyve éppen ezért esettanulmányokon és feladatokon keresztül bevezet a közösségi média minden aktuális kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.

A szerző, Klausz Melinda 2007 óta foglalkozik közösségi média marketinggel, 2008 óta blogol, élete első Facebook hirdetését pedig 2009-ben hozta létre. Cégét, a Klausz Social Groupot a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben két KKV-Marketing Gyémánt díjjal is kitüntette közösségi média marketing megoldásai és eseménykommunikációja miatt.

Kiadó: Athenaeum Kiadó
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 288 oldal
Eredeti cím: A közösségi média nagykönyve
Téma: média, marketing, esettanulmányok

Véleményem:
Erre a könyvre nagyon kíváncsi voltam, ugyanis nem csak vállalkozóknak, hanem bloggereknek is ajánlják, ezért rögtön lecsaptam rá. A könyv több fejezetre van lebontva, pontosabban tizenkettőre, a közösségi médiát érintő témakörök alapján. A fejezetek elején találhatunk egy kisebb összefoglalót, ez alapján megtudhatjuk, hogy mit olvashatunk az adott részben. Emellett az olvasóknak szóló feladatokat, kérdéseket is fellelhetünk ebben a könyvben, amely megválaszolására kipontozott részek sorakoznak, ennek okán számomra kissé tankönyv jellegű a kinézete.

Tetszett, hogy a mű elején a szerző először az internetről ír néhány információt, majd sorban következnek az újabb témakörök, egymásra építve, amelyek sok érdekes tudnivalót tárnak fel az olvasó előtt, viszont vannak részek, amelyek kissé szárazabbak, s vannak, amelyek gördülékenyebben olvashatóak. Számomra az is pozitív volt, hogy az iromány olvasása közben érzékelhető, hogy Melinda teljes mértékben ért ahhoz, amiről ír, s felhívja a figyelmet a megfelelő kommunikációra, a konfliktusok megfelelő kezelésére, s annak következményére, ha nem megfelelően reagálunk egy-egy szituációra, emellett olyan fontos dolgokra világít rá, amelyet az olvasó nem biztos, hogy mindaddig tudott.


Bár találtam néhány olyan tippet, leírást, amely számomra, mint bloggernek hasznos lehet, mégis úgy gondolom, hogy ez a mű főként olyan vállalkozóknak íródott, akik a közösségi média segítségével szeretnék ismertebbé tenni szolgáltatásaikat, a közösségi platformokon keresztül szeretnének újabb vásárlókra szert tenni. Úgy gondolom, hogy hasznos ezt a könyvet elolvasni, tehát akiknek felkeltette az érdeklődését, azok mindenképp olvassák el, hisz akár tanulhatnak is belőle.

Még jó párszor el fogom olvasni A közösségi média nagykönyvét, hisz ez pontosan az a könyv, amelyet ha többször elolvassunk, mindenegyes olvasásnál újabb érdekességekre leszünk figyelmesek, hisz ha blogger szemmel olvasom, más dolgokat tartok hasznosnak, mint vállalkozó szemmel.

Pontozás: 5/5
Borító: 5/5

A könyvért köszönet az Athenaeum Kiadónak! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése