2016. március 2., szerda

Díjat kaptam | Liebster Blog Award



Az a megtiszteltetés ért, hogy a Könyvek Tengere bloggere, Timi nekem adta a Liebster Blog Award-ot. Ha tovább olvastok, megtudhatjátok, hogy ez mit is jelent. A díjért köszönet Timinek! 

~ Miről szól ez a díj? ~
A Liebster Blog Award egy online díj amit bloggerek adnak bloggereknek, hogy új blogokat ismertessenek meg veled, és a te blogod is megismerhessék mások. A liebster szó német eredetű, jelentése: szeretett, kedves, kellemes, értékes, üdvözlendő.


 ~ Mik a szabályok? ~
Köszönd meg a bloggernek aki jelölt a díjra a posztod elején és linkeld vissza! Jelölj max. 11 bloggert a díjra és linked be őket is! Válaszolj a jelölőd 11 feltett kérdésre! Írj 11 érdekességet magadról, hogy az olvasóid jobban megismerjenek! Tegyél fel 11 kérdést a te jelöltjeid számára!

Válaszaim a feltett kérdésekre:

1. Ha választanod kéne, hogy mindenféle könyvet végig kéne olvasnod ami az utadba kerül válogatás nélkül, vagy csupán 10 kedvenc könyvet olvashatnál egész életedben, mit választanál? Miért?
Én inkább mindenféle könyvet végig olvasnék, ami az utamba kerül, ugyanis ezek között lehet, hogy találnék újabb kedvenceket, emellett az is meggyőző számomra, hogy akkor mindenképp változatosak lennének az olvasmányaim. A 10 kedvenc könyvre biztosan ráunnék ha egész életem során csakis azokat olvashatnám.

2. Ha írnál egy könyvet, mi lenne a témája?
Sokszor eszembe jut az a gondolat, hogy jó lenne írni egy történetet, de mikor elkezdek gondolkodni azon, hogy mégis miről szólna, egyszerűen nem jut eszembe semmi. Tehát, erre a kérdésre nem tudok kielégítően válaszolni, hisz én sem tudom a választ.

3. Szoktál angolul, vagy más idegen nyelven olvasni? Mi a véleményed az angol könyvek olvasásáról?
Csak magyarul szoktam olvasni, viszont terveim között van az angolul olvasás is, igaz, az elején biztosan nehezebben menne. Támogatom az angol könyvek olvasást, így fejlődhet az olvasó angol nyelvtudása, illetve nem kell hónapokig vagy akár évekig arra várni, hogy valamelyik magyar kiadó végre megjelentesse azt a könyvet, ami után már jó ideje vágyakozol.

4. Olvasás közben szoktál enni/inni? Ha igen mit iszol/eszel szívesen ilyenkor?
Enni sose szoktam olvasás közben, viszont néha teát iszok, azt is nagy odafigyeléssel, mert nagyon tartok attól, hogy véletlen összekenem / leöntöm az olvasott könyvet.

5. Melyik könyves karakterrel csinálnál interjút, és miért? 
Én Folttal készítek interjút, Becca Fitzpatrick Csitt, csitt sorozatának férfi főszereplőjével. Az oka pedig nagyon egyszerű, ő egy bukott angyal, szerintem király lenne egy bukott angyallal interjút készíteni, lenne miről kérdezni.

6. Ha alkothatnál egy embert milyen tulajdonságokkal ruháznád fel, és hogyan nézne ki?
Nos, ez az alkotott ember először is nő nemű lenne, kedves, okos, intelligens, hálás, pozitívan állna az élethez, céltudatos, lendületes, motiváló jelenség. Szeretné a zenét, valamilyen hangszeren biztosan játszana, illetve sportolna is. A külseje: 170 cm magas , derékig érő haj, ami valamilyen extrém színnel lenne felturbózva, barna szem, lágy vonások, mégis különleges, karakteres arc, egyedi és egyben stílusos öltözködés, tetoválások és pirecingek.

7. Kedvenc állat?
Egyértelműen a macska, már kiskorom óta rajongással szeretem őket, s legyen bármilyen, hosszú szőrű vagy kopasz, fekete vagy fehér, egyszerűen imádom őket.

8. Filmnézés otthon, vagy moziban?
Az otthoni filmnézést talán jobban kedvelem, mert kényelmesen, nyugodtan be tudok kuckózni az ágyamba, míg a moziban lévő ülések egy idő után elég kényelmetlenek, s sokszor kínomban már nem tudom hogyan üljek, hogy komfortos legyen. Emellett  előfordul, hogy zavaró számomra a film hangossága a moziba, illetve az sem egy pozitív helyzet, amikor a közeledben ülő nézők végig susmogják a filmet. Ezek ellenére természetesen megvan mindkettőnek a sajátos hangulata.

9. Ha imádtál egy könyvet, de az ismerősöd utálta, hogyan reagálsz?
Meghallgatom, hogy ő miért nem kedvelte, elmesélem neki, hogy én miért szerettem az adott történetet, majd elfogadom, hogy neki nem jött be, nekem igen. Nem szokásom kiakadni azon, ha valaki nem kedvel egy könyvet, amit én igen.

10. Olyan ember vagy aki korán fekszik és korán kel, vagy aki későn fekszik és későn kel?
Olyan embernek vallom magam, aki korán fekszik és korán kel, ám mostanában a rendszeresség kicsit szétcsúszott az életemben, így jelen pillanat későn fekszek, későn kelek, de mindenképp szeretnék visszatérni az előbbire.

11. Hiszel abban, hogy minden embernek van egy hasonmása a világban?
Nem tudom, nem mondom azt, hogy nem igaz, de azt sem, hogy igaz. Ha egyszer találkoznék a saját hasonmásommal, akkor attól a perctől kezdve kijelenteném, hogy igen, hiszek benne.

11 érdekesség / tény rólam

1. Nálam ritkán fordul elő, hogy újra olvasok egy könyvet. Akármennyire tetszik egy történet, akkor is csak évek múlva olvasom újra, olyan sosem fordul elő, hogy ahogy befejeztem, újra kezdtem a történetet.

2. Imádok énekelni, képes vagyok bármilyen házimunka közben dalra fakadni, szerencsére a hangom nem rossz, viszont ha mások előtt énekelek, nagyon lámpalázas vagyok. 

3. Nagyon szeretek sütni,főzni, bár ha jól belegondolok, talán az előbbit jobban kedvelem. 

4. Szeretek utazgatni, s életem során szeretném Magyarország különböző tájait bejárni, illetve több külföldi városba is el szeretnék látogatni.

5. Mindent szeretek, ami kávé ízesítésű, egyszerűen imádom a kávé ízét, annyira, hogy amikor ezt az italt iszom, nem kortyolgatom, mint mások, hanem egyszerre lehúzom az egészet, egyszerűen nem bírom megállni. 

6. Több tetoválásom és piercingem is van.

7. Sok emberrel ellentétben, nem félek a pókoktól. Míg mások sikítva rohannak el egy pók látványától, én szépen odasétálok hozzá és a kezembe veszem.

8. Gyermekkoromban a Tom&Jerry volt a kedvenc rajzfilmem, sőt a mai napig ez a kedvencem, még most is képes vagyok leülni és megnézni ezt a mesét.

9. Szeretem a kreativitást, kézügyességet igénylő tevékenységeket, ilyen például a rajzolás, DIY, stb.

10. Kétszer is jártam már Londonban, imádtam ott lenni, teljesen elvarázsoltak a helyi szokások és a város pörgős ritmusa. Ott létemet nézelődéssel, kirándulással töltöttem, és mégis vannak olyan helyek, amelyeket még nem láttam. Természetesen ezeket a mulasztásokat tervezem bepótolni.

11. Szokásom új szavakat kreálni, amelyeket a hétköznapi életben, bizonyos társaságban nagy lelkesedéssel használok.

Akiket jelölök a díjra: Dianna's Bookland, Never Let Me Go

Nekik az alábbi kérdésekre kell válaszolniuk:

1. Milyen témájú könyvekből van a legtöbb a polcodon?

2. Melyik az kiadó, amelynek könyveiből a legtöbb van meg neked ?

3. Szoktál tömegközlekedési járművön olvasni?

4. Sorozat vagy film?

5. Melyik az a kategória/műfaj, amelyből még nem olvastál könyvet?

6.  Melyik a kedvenc természetfeletti/mitikus teremtményed?

7. Átlagosan mennyi idő alatt olvasol el egy könyvet?

8. Van valami furcsa szokásod?

9. Ha író lennél, milyen néven írnál?

10. A blogoláson kívül van más hobbid?

11.  Szoktál könyvtárba járni? 


3 megjegyzés:

  1. Köszönöm a díjat, mérhetetlenül feldobta a napom, mikor megláttam :) <3 És már ki is töltöttem: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2016/03/dijat-kaptam-liebster-blog-award.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál a kérdésekre, a díjat pedig szívesen adtam. :)

      Törlés