2016. február 29., hétfő

Havi zárás | 2016. február


Elérkeztünk a hónap utolsó napjához, ami azt jelenti, hogy ismét egy havi zárásos bejegyzéssel érkezek. Február számomra eléggé lapos volt a könyvek, az olvasás, illetve a blog terén, gondolom ezt az óriási bejegyzés áradaton - ami pontosan egy darab bejegyzést jelent - észrevettétek. Az életem más területén kellett helytállnom, ezért hanyagoltam el ezt a számomra nagyon kedves időtöltést. Ebből kikövetkeztethető, hogy a januári zárásos bejegyzésemben emlegetett bejegyzés rendszerezős terveim a februári hónapban sem arattak túl nagy sikert.  A jó hír az, hogy előreláthatólag a márciusi hónap nem így fog telni, és nagy pörgés lesz a blogon.


Februárban összesen két darab könyvet sikerült elolvasnom, melyek a következőek:

  • Kelly Oram - Cinder és Ella [Értékelés]
  • Emily Bronte - Üvöltő szelek

Végül térjünk rá a szerzeményekre, két darab papír formátumú könyvvel bővült a könyvespolcom, amelyeket én vásároltam. Emellett pedig három darab pdf formátumú könyvvel gazdagodtam, amelyeket recenzióra kaptam az Athenaeum Kiadótól.

Nicholas Sparks - Szerelmünk lapjai
Fülszöveg:
„Tudom, hogy nincs bennem semmi különös. Az átlagemberek átlagéletét élem. Nem alkottam semmi emlékezetest, nevem hamarosan homályba vész, de tiszta szívből, igaz szerelemmel szerettem valakit, és ez nekem teljesen elég…”

A mű a végtelen szerelem szívszorítóan gyengéd története. 1946-ban, Észak-Karolinában kezdődik, amikor Noah Calhoun visszatér a második világháborúból. A harmincegy éves férfi, miközben megpróbálja birtokát felvirágoztatni, folyton egy gyönyörű lányra gondol, akivel tizennégy évvel korábban találkozott, és akit eddig mindenkinél jobban szeretett. Az emlékeinek él, egészen addig, amíg a lány meg nem érkezik a városba. Mi történt velük az elmúlt években, és hogyan alakul további életük? Mindezt megtudhatjuk e páratlanul szép, mesterien szőtt, megrendítő és igaz szerelmi regény lapjairól.
Ransom Riggs - Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei 
Fülszöveg: 
Egy rejtélyes sziget
Egy elhagyott árvaház
Egy különös fényképekből álló gyűjtemény

Ez vár felfedezésre a Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekei című felejthetetlen regényben, amely a fantázia és a fotográfia elegyéből kever izgalmas olvasmányt. Történetünk kezdetén rettenetes családi tragédia indítja útnak a tizenhat esztendős Jacobot egy távoli, Wales partjai közelében lévő szigetre, ahol felfedezi Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekek számára alapított otthonának omladozó romjait. Ahogy Jacob végigjárja az elhagyott hálótermeket és folyosókat, rájön, hogy Vándorsólyom kisasszony gondozottjai nem csak különlegesek voltak, de talán veszélyesek is. Lehet, hogy nem véletlenül száműzték őket egy kietlen szigetre. És valamiképpen – lett légyen ez bármilyen valószínűtlen – talán még mindig élnek.
Ez a nyugtalanító, réges-régi fényképekkel illusztrált regény élvezetes olvasmány felnőtteknek, tiniknek és bárkinek, aki élvezi a hátborzongató kalandokat.
Ez a két könyv a fent említett vásárlás tagjai, ez volt a 2016-ban az első könyvvásárlásom. A Lírából rendeltem online, amelynél egy kuponkódot is felhasználtam, így kedvezményesen jutottam hozzá a regényekhez, illetve a házhoz szállítás ingyenes volt. A Szerelmünk lapjait már nagyon rég óta el szeretném olvasni, a filmet már többször is láttam és nagyon imádtam, s mivel a hónapban Valentin-nap miatt szerelem, romantika a fő téma, ezért esett a választásom erre a mű. A Vándorsólyom kisasszony különleges gyermekeit azért választottam, mert még tavaly tavasz - nyár környékén kedvezményesen beszereztem a történet második részét, az Üresek városát, de az első részt még nem olvastam, és most már szeretném elolvasni, így úgy gondoltam, illő lenne beszereznem.

Benyák Zoltán - A nagy illúzió
Fülszöveg:
Tom Pastor a képzeletének rabja. Szerelmi élete viharos, hétköznapjai keservesek. Alig létezik számára más, mint az ecset és a vászon, hogy illúzióit valósággá álmodhassa.
Tom negyvenéves, festőművész, és egy nap arra ébred, hogy halott.
De az életének ezzel még koránt sincs vége.
A túlvilági sötétség sivatagában megcsörren egy piros telefonfülke készüléke: a vonal másik végén felcsendülő hang akar tőle valamit.
Hősünk elindul hát beteljesíteni a küldetését, útját nem gátolja sem tér, sem idő, ezen a helyen vígan megfér egymás mellett Edgar Allan Poe és Charlie Chaplin, Drakula gróf és a Gyáva Oroszlán, Salvador Dalí szürrealista rémálma és Tom Pastor Keselyűembere… Szerelem és halál.
A nagy illúzió a megismerhetetlen felfedezésének regénye, édes-bús felnőttmese a boldogság kereséséről és megtalálásáról, ott, ahol a legkevésbé számítanánk rá.
Jodi Picoult, Samantha van Leer - Sorok között
Fülszöveg:
Az igazi tündérmesék nem a nyúlszívűeknek valók. Ezekben a gyerekeket boszorkányok falják fel és farkasok kergetik; a nők kómába esnek vagy éppen gonosz rokonaik áldozatául. Valahogy mégis minden fájdalom és szenvedés megéri, amikor a mese jóra fordul, és boldog vége lesz. Hirtelen nem számít, ha az ember négyest kapott a francia röpdogára, vagy ő az egyetlen lány a suliban, akinek nincs randija a bálra. A boldog vég jóvátesz mindent. De mi van, ha ez mégsem a vége?

Delila éppúgy gyűlöli a sulit, amennyire szereti a könyveket. Van is egy nagy kedvence, amivel képtelen betelni. Ha valaki – különösen a népszerű lányok közül – megtudná, hányszor olvasta el újra és újra a könyvtár poros mélyéről előásott tündérmesét, a poklok legmélyebb bugyrába száműznék… örökre.

Delila számára ez a mese mégis több papírra vetett szavaknál. Persze ebben is van egy jóvágású (oké, dögös) királyfi, fényűző palota és elvetemült gonosztevő, mégis olyan, mintha valami mélyebb jelentése lenne. Delila egy napon azt is megtudja, mi ez. Mint kiderül, a nem is olyan szőke herceg nemcsak valóságos, de nagyon szemrevalónak találja tizenöt éves olvasóját. Csak hát… egy világ választja el őket egymástól. Így aligha működhet…

A New York Times sikerszerzője, Jodi Picoult ezúttal a lányával, Samantha van Leerrel közösen írt klasszikus tündérmesét – egyedülállóan modern hangnemben. Az olvasót rövid úton elvarázsolja egy olyan kamaszlány története, aki kész átkelni valóság és fantázia határán, hogy a legnagyobb veszedelmek árán is ráleljen a boldogságra.
Klausz Melinda - A közösségi média nagykönyve
Fülszöveg: 
Ma már szinte nincs is olyan beszélgetés, amiben ne említenék meg a Facebook, YouTube vagy éppen a lájkolni szavakat. A közösségi média felülete olyannyira mindennapjaink részét képezi, hogy ezen beszélgetünk ismerőseinkkel, nézünk filmeket vagy éppen olvasunk híreket. Mindennapjaink mellett vásárlási szokásainkat is befolyásolják ezek a felületek, vállalkozóként, cégként azonban nem minden esetben a leghatékonyabb módon vagyunk rajtuk jelen.

A közösségi média nagykönyve éppen ezért esettanulmányokon és feladatokon keresztül bevezet a közösségi média minden aktuális kérdéskörébe, az oldalak kiválasztásától a trollok kezelésén át a nyereményjátékokig.

A szerző, Klausz Melinda 2007 óta foglalkozik közösségi média marketinggel, 2008 óta blogol, élete első Facebook hirdetését pedig 2009-ben hozta létre. Cégét, a Klausz Social Groupot a Magyar Marketing Szövetség 2015-ben két KKV-Marketing Gyémánt díjjal is kitüntette közösségi média marketing megoldásai és eseménykommunikációja miatt.


Előre láthatóan márciusban sokkal pörgősebb lesz a blog élete, a bejegyzésben szereplő könyvekről pedig hamarosan hozom az értékeléseket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése