2014. szeptember 22., hétfő

Lakatos Levente - Bomlás (Dr. Lengyel 2.) | Értékelés #7





Fülszöveg:  Kalandozások a szexuális tabuk és sokkoló gyilkosságok világában. Egy feltörekvő írónő és egy férfi prostituált bizarr munkakapcsolata. Hol a határvonal a túlfűtött szenvedély és az abnormalitás között? Élvezhető-e a megalázottság? Mi történik a felső tízezer asszonyaival a hotelszobák zárt ajtajai mögött? Az események középpontjában a sikeres kriminálpszichológus, dr. Lengyel áll, akinek amellett, hogy egyszerre két gyilkossági ügyet kell megoldania, meg kell küzdenie élete egyetlen, ám csillapíthatatlan démonával: a szexuális vággyal.
Az amerikai erotikus thrillerek erős idegzetű rajongói véres és buja regényt kapnak kézhez, modern mesét szexről és halálról – szigorúan 18 év feletti olvasóknak.

Kiadás éve: 2013
Kiadó: Ulpius-ház


Véleményem: 
A könyv a Dr. Lengyel sorozat második része.

A történet egy Florian nevű férfi prostituált megöléséről és annak nyomozásáról szól. Dr. Lengyel az egyik ismerőse kérésére elkezd nyomozni az üggyel kapcsolatban, majd a férfi a rendőrségi nyomozást is segíteni fogja.
A történet három szálon fut.
Az egyik szál Dr. Lengyel szemszögéből mutatja be  nyomozása folyamatait. E mellet megtudhatunk néhány dolgot a férfi múltjáról, illetve magánéletéről.
A másik szál Kökényesi Szilvia és Florian kapcsolatát mutatja be.
A harmadik pedig Fényesi Laura szemszögéből mutatja be a rendőrség nyomozását. Laura magánéletéről is tudhatunk meg néhány információt.

Bevallom, nem olvastam még el a sorozat első részét, a Loveclub -ot. A fülszöveg alapján a Bomlás sokkal jobban tetszett, így ezzel a résszel kezdtem. Egy kicsit izgultam, hogy mennyire lesz összefüggés a két rész között, de óriási szerencsémre nem sok összefüggés volt. Talán egy - két mondat erejéig volt megemlítve az az ügy amiről az első rész szól.

Először kicsit zavart, hogy egyszerre három cselekmény szál fut, de miután tisztázódott bennem, hogy melyik szál kinek a szemszögéből mutatja be az eseményeket, már nem is zavart. Visszagondolva sokkal jobb, mert így sokkal érdekesebb, egyedibb és élvezhetőbb a történet.
Ebben a kategóriában ez volt az első ilyen könyv amit olvastam és I-M-Á-D-T-A-M. Nem tudom, hogy más írótól tetszene - e ez a téma, de Lakatos Leventétől valami hihetetlenül jó volt.
Nagyon tetszett, hogy ezen a kategórián belül is egyedi, sajátos események jelentek meg a történetben (például: az ok amiért Florian férfi prostituált lett).


Kedvenc szereplő: Dr. Lengyel Dávid, Fényesi Laura, Florian, Bogyó - csak mert cica OwO :D
Nem kedvelt szereplők: Farkas nyomozó - attól a csávótól falra tudtam volna mászni
Kedvenc rész: amikor Florian és Szilvia kapcsolata 'szorosabb' lesz, amikor Dr. Lengyel és Laura a végén beszélgetnek
Pontozás: 5/5*
Borító: 5/4

Ezek után szeretném elolvasni a Loveclub-ot is, illetve a sorozat harmadik részét is, az Aktust,  ami remélem, hogy hamarosan megjelenik.


Ha szereted a gyilkosságos, erotikus könyveket, akkor el kell olvasnod!
Ha még nem olvastál ilyen témájú könyvet, de kíváncsi vagy a könyvre, akkor is el kell olvasnod!

Ha fent olvasottak alapján megtetszett a könyv, akkor [ITT] megvásárolhatod, a Loveclub -ot pedig [ITT]. Az Aktust pedig [ITT] előrendelheted. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése